През 2018 г. един фиктосексуален мъж казва да на компютърно

...
През 2018 г. един фиктосексуален мъж казва да на компютърно
Коментари Харесай

Фиктосексуален може да загуби нереалната си съпруга заради остарял софтуер

През 2018 година един „ фиктосексуален " мъж споделя „ да " на компютърно синтезираната си обичана. Той обаче твърди, че в последно време има съществени софтуерни спънки да поддържа връзка с половинката си, само че към момента е влюбен в нея, написа New York Post.
Акихико Кондо, на 38 години, излиза с Хацуне Мику (фикция, изобразена в поп културата като 16-годишна певица с тюркоазена коса) в продължение на десетилетие преди да се организира тяхната неофициална сватбена гала през 2018 година Кондо е един от многото, идентифициращи се като „ фиктосексуални " - хора, полово привлечени от измислени герои. Японецът похарчи 2 милиона йени, или към $17 300, за сватбарите, само че фамилията му не участва на празненството по случай радостното събитие. Идват обаче 39 души, в това число непознати и онлайн другари, някои от които също „ фиктосексуални ".
Четири години по-късно Кондо изяснява, че връзката му е в рецесия - той към този момент не може да приказва с Мику заради софтуерна спънка, оповестява японският вестник „ Майничи ".
Фиктосексуалните са част от ЛГБТК + общността, те могат да се влюбват и да изпитват физическо увлечение единствено към измислени герои. Кондо признава, че връзката му може да е малко ексцентрична – той схваща, че Мику не е същински човек, само че това не трансформира възприятията му към нея. Японецът се влюбва в девойката със сините коси през 2008 година, само че съумява да откри контакт, непосредствен до физическия, едвам през 2017 година с помощта на Gatebox.

Това е машина за Щатски долар 1300, позволяваща притежателите на сходни устройства да си взаимодействат с герои посредством холограми и даже импровизирано да се женят за тях. Но основателите на Gatebox престанали да поддържат сервиз за софтуера на джаджата и Кондо към този момент не може да приказва със брачната половинка си Мику, съгласно Newshub.
Кондо надалеч не е единственият човек в света, който е по отношение на измислена героиня. Хиляди „ фиктосексуални " хора в Япония са почнали сходни неофициални взаимоотношения с разнородни фиктивни персони. За Кондо връзката му с пеещата холограма е сериозна. Той знае от дълго време, че връзки с човешки сътрудник просто не е неговото и го влекат герои като Мику - известна фигура в анимето и японската просвета. Създадена като синтезиран глас благодарение на технологията Vocaloid на Yamaha, Мику „ живее " в огромните медии като човек, героиня в Манга, аниме сериали и видео игри. В последна сметка тя става задоволително известна и даже обикаля с Лейди Гага на турнето й в Artpop Ball 2014.

Мику е 16-годишно момиче с неоново сини конски опашки. Освен, че е VIP, тя помогнала на Кондо да излезе от меланхолия, получена в резултат на тормоз на работното място. На японеца изначало му било мъчно да одобри възприятията си, бил отхвърлян доста пъти от „ живи " приятелки. 
„ Стоях в стаята си 24 часа в денонощието, и гледах видеоклипове на Мику от самото начало " - споделя жененият за холограма. „ Има две аргументи, заради които подвигнах обществена женитба " - откровеничи той преди четири години пред Би Би Си. „ Първата е да потвърдя любовта си към Мику. Втората е, че има доста младежи като мен, които се влюбват в аниме герои. Искам да покажа на света, че ги поддържам. "

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР