През 2017 година ексбанкерът беше обвинен за общо 146 престъпления,

...
През 2017 година ексбанкерът беше обвинен за общо 146 престъпления,
Коментари Харесай

Тръгва делото срещу Цветан Василев


През 2017 година ексбанкерът беше упрекнат за общо 146 закононарушения, обвинителният акт е 15 000 страници

Тръгва дълго чакано знаково дело у нас. Това против банкера Цветан Василев.

Във вторник, 14 февруари, в Софийски градски съд ще се гледа делото против банкера Цветан Василев и проведена незаконна група. Делото е планувано за 10 часа на ул. „ Черковна “ № 90.

През 2017 година ексбанкерът беше упрекнат за общо 146 закононарушения, главното от които е, че е основал и управлявал проведена незаконна група, виновна за заграбване на милиарди левове от касата на КТБ, известно като " касова липса ", излиза наяве от обвинителния акт на прокуратурата.

По предварителна информация той е дълъг към 15 000 страници.

Според прокуратурата общата вреда от аферата " КТБ " възлиза на 2.5 милиарда лв., които са присвоени от незаконната група на укриващия се в Сърбия Цветан Василев.

Извън схемите за кредитиране на сдружения, свързани с Василев, съгласно проверяващите, има сред 1 милиарда и 1.5 милиарда лв., които „ са раздадени в пликчета, торбички и чувалчета “ под формата на корупция.

В самото обобщение на прокуратурата се обобщава, че цялата " социална щета " от източването на КТБ е в размер на 3.9 милиарда лева и то като се приспадне това, което се чака да бъде събрано.

На 10.08.2022 година Цветан Василев показа в личния си уебсайт, че Комисията за надзор на досиетата към Централата на Интерпол го е уведомила, че анулира алената бюлетина, издадена против него от българската прокуратура през 2014 година. Комисията за надзор на досиетата е открила, писа Василев, че тази бюлетина нарушава Всеобщата декларация за правата на индивида, както и Конституцията и Правилника на организацията.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР