През 2016 г. стокообменът между България и Малта е над

...
През 2016 г. стокообменът между България и Малта е над
Коментари Харесай

Караниколов: През 2016 г. стокообменът между България и Малта е над 58 млн. евро


През 2016 година стокообменът сред България и Малта е над 58 млн. евро. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов по време на Българо-малтийски бизнес конгрес, съобщи кореспондент на БГНЕС.

България е страната с най-ниски налози в Европейски Съюз и най-ниските оперативни разноски в Европа. Предлагаме редици тласъци за вложители за поощряване на вложения. Основен приоритет, по който работим е понижаване на административната тежест за жители и бизнес, заключи отрасловият министър.

Караниколов посочи, че страната ни е постигнала положителни стопански индикатори през предходната година. „ Убеден съм, че ограниченията и дейностите, които подхващаме ще доведат до действителни резултати и по-активно съдействие. Освен в търговията, съществуват и условия за партньорство в областта на туризма. Двустранните връзки сред България и Малта се развиват добре “, заключи икономическият министър.

От своя страна Кармело Абела, министър на търговията и външните работи на Малта разяснява, че връзките сред двете ни страни се развиват извънредно добре. През последните години обменихме визити и визити на високо равнище. Споразуменията, които ще бъдат подписани през днешния ден ще продължат развиването в тази посока, счита Абела.

„ Щастливи сме да виждаме развиване сред нашите две страни. Малта се трансформира в център, където се концентрира опитът в редица области-туризъм, финансова сфера, поддръжка, която се оказва на задгранични вложители, които желаят да влагат в страната “, уточни той.

„ Посланието ни към българските бизнесмени е, че посредством тези връзки и конгрес, вие ще разберете, че бизнес общността в Малта, е извънредно разнообразна. Тук сме, с цел да споделим хрумвания и опит “, сподели още Абела.

Той поздрави България за прелестното показване по време на към този момент почналото председателство на Съвета на Европейски Съюз./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР