През 2016 г. половин милиард „гръцки салати“ (Greek salad) са

...
През 2016 г. половин милиард „гръцки салати“ (Greek salad) са
Коментари Харесай

Половин милиард гръцки салати са консумирани в Гърция за 2016г.

През 2016 година половин милиард „ гръцки салати “ (Greek salad) са употребявани в Гърция, пресметна Атински началник, като изброяването се основава на елементарни и реалистични калкулации, оповестява newsbg.eu.

Този необикновен брой, който не е по никакъв начин надалеч от действителността, демонстрира желанието на гърците към Господарката на лятната храна, известната „ гръцка салата “ о позната по целия свят.

Гръцкият готвач е пресметнал, че 2,5 милиона гръцки семейства са сложили най-малко една салата на масата си в продължение на пет месеца в годината, което прави 375 милиона салати. В същото време 30 милиона туристи, които посетиха страната и прекараха приблизително шест дни са пробвали гръцка салата или 180 милиона. Общата сума доближава 555 милиона, само че заради изключения готвача направи отстъпка и остави цифрата половин милиард.

В Гърция от април до октомври се употребява маниакално „ гръцка салата “. Гръцката салата е запазена марка на гръцкото лято и известната средиземноморска диета.

Цената на „ гръцката салата “ варира според от мястото и равнище на ресторанта. В ценовите описи нормално се намерите от 4 до 6 евро. В по-малки градове и курорти може да се намира на 3 евро, само че има и скъпи заведения за хранене в Атина и Солун, където цената е 10 евро или повече.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР