През 2016 г. Германия използва почти 17 милиона тона рециклирана

...
През 2016 г. Германия използва почти 17 милиона тона рециклирана
Коментари Харесай

В Германия счупиха рекорд по употреба на рециклирана хартия


През 2016 година Германия употребява съвсем 17 милиона тона рециклирана хартия за производството на общо 22,6 милиона тона хартия и картон. Това съставлява нарастване с 1,2% съпоставено с 2015 година, разкрива вицепрезидента на bvse Вернер Щайнгас на годишната конференция за преработване на хартия на организацията, оповестиха от Българската асоциация по преработване.

Германия реализира рекордна 74,5% приложимост на рециклирана хартия предходната година. Страната съумя да задоволи търсенето на материала посредством импорт на 4.4 млн. тона от други страни от Европейски Съюз - 7.6% повече от вноса през 2015 година, съгласно Щайнгас. " Факт е, че в Европа се събира повече отпадъчна хартия, в сравнение с хартиените заводи се нуждаят за продукцията си ", добави той. " Докато това е по този начин, износът остава нужната основа за триумфа на промишлеността за преработване на хартия ", сподели още Щайнгас.

Коментирайки бизнес климата в Германия, той обясни на делегатите, че " огромните играчи непрестанно стават все по-големи, а междинните компании стават все по-малки и по-малки ". Докато рециклиращият бранш може да бъде разказан като " постоянен " през предходната година, маркирано бе, че работната мощ за преработване на хартия е намаляла до малко над 40 000 души. Също по този начин бе открито, че продажбите на графична хартия са спаднали с 3,6% през предходната година, до момента в който при опаковки и хигиенични бумаги се следи надлежно нарастване от 1,8% и 3,2%.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР