През 2015 писателката Жени Костадинова посветила голяма част от работата

...
През 2015 писателката Жени Костадинова посветила голяма част от работата
Коментари Харесай

Ванга: „Ще има национално предателство, което ще осакати българския народ. “

През 2015 писателката Жени Костадинова посветила огромна част от работата си в проучване и документиране живота на пророчицата Ванга организира изявление с Янка Такева, която от 1969 година до гибелта на ясновидката поддържа стеснен контакт с нея. Интервюто е част и от книгата на Жени Костадинова: “ И остави Ванга следа”.

Днес Портал 12 разгласява част от изявлението със единодушието на Жени Костадинова, тъй като в него има доста ясни послания на пророчицата свързани с днешните събития:

Г-жо Такева, по какъв начин пророчицата Ванга се появи във вашия живот?

При нея отиват хората, които се нуждаят от помощ, съвет, упътване. През далечната 1969 година поради съдбовно прекарване, което в никакъв случай не е преставало да бъде в сърцето, в душата, в съзнанието ми…, аз отидох при вуйна Ванга. И от този момент до последният ѝ ден на Земята (а и след това) ние сме дружно и тя ми оказва помощ.

Как се усеща човек, заставайки пред нея, като знае, че тя вижда всичко?


Когато застане пред феномен като вуйна Ванга, човек като че ли попада в безтегловност, тъй като усеща, че всяка негова мисъл и жест, всеки взор и придвижване са почувствани, видени от нея. По времето на първите ни няколко срещи забравях толкоз доста неща и по-късно се укорявах – за какво, като съм имала опцията да бъда до тази велика жена, не съм я питала и не съм разговаряла с нея по-подробно по най-различни въпроси.

По-късно, когато към този момент станахме близки, знаейки всичките ми мисли, вуйна Ванга ми споделяше: „ Ти това си беше намислила, кажи твоето мнение… “. И когато ѝ го споделях, тя нормално ме допълваше или пък споделяше своето мнение по въпроса. Тя беше извънредно тактична и се стараеше да не наскърбява хората, които със своята духовна слепота виждаха по различен метод нещата от живота.

Ванга е тест за човешкия морал и съвест. И въпреки че е виждала всеки човек какво съставлява, тя приема всички, без да дели хората на положителни и неприятни, и на всички оказва помощ.

Това бе нейната задача. Дори тези, които отиваха при нея не от тъга, а по други подбуди, тя ги приемаше и им говореше за простичките истини в живота. Леля Ванга постоянно споделяше: „ Човек не може да спи в няколко спални, да стои в няколко ежедневни или да се храни в няколко кухни “, или: „ Човек няма два стомаха, с цел да ги цялостни по едно и също време и в никакъв случай да не може да ги изпълни “.

Опитваше се да вкара тези хора в духовния свят. Приемаше ги, изслушваше ги. Понякога ги кореше, от време на време като майка им говореше и ги учеше. Колко и какво те са възприели, е различен въпрос. Но към хората, на които ориста по един или различен метод им бе поднесла тежки тествания, тя се отнасяше доста грижовно, съпреживяваше тяхната тъга. И ѝ беше доста мъчно, когато тъкмо такива хора идваха, а множеството от тях бяха такива. Затова вуйна Ванга постоянно споделяше: „ Само за един ден да ви даде Господ моята заложба, да послушате за хорските страдания и от време на време да казвате на хората това, което ще им се случи, несъмнено в никакъв случай няма да желаете тази заложба. “

Как Ванга пророкуваше? Казвате: „ Една нейна дума е половин орис, едно нейно фрази – цяла орис “.

Леля Ванга не обичаше обстойно и необятно да приказва – по този начин разговаряше единствено с хора, които не я познават и се съмняват в нейните качества. Но на нас, които знаем да тълкуваме нейните послания, не бе належащо доста да приказва. Казвала е: „ Когато падне Сирия, тогава ще стане ужасно в света “. Дай Боже, Великите сили да се спогодят и в никакъв случай Сирия да не падне по този начин, както остави обръщение вуйна Ванга. Или: „ Внимавайте да не стане Велика Албания, тогава ще имате доста проблеми на Балканите “.

Вече стартира да се обрисува сходен въпрос, само че не виждам никакъв диалог на политическо или дипломатическо ниво в тази посока. Казвала е и че: „ Ние, славянските нации и изключително България, не би трябвало да забравяме, че Русия е входната и изходната врата за нас “. Както и: “Това, което ви се случва, към този момент е дребното. Подгответе се да приемете огромното, в случай че не ви се отворят очите към духовното “. Или: „ Учете децата да имат боязън от Бога, да познават православното християнство! “

Говорила е и по тази причина, че ще има разделяне сред народите…

Говореше, че ще пристигна ден, когато народите ще се събират по религии. Нима към този момент този ден не тропа на вратите ни? Казвала е и, че занапред следва обединяването на славянските нации. И то сякаш към този момент някъде е записано там, в бъдещето, и стартира да се случва, и да се приказва по тези неща. Каза и доста страшна дума: „ Да внимаваме, с цел да не вървим с фереджета “. И това го е казвала, допускам и на всички политици, ходили при нея, единствено че тъкмо това изречение никой не го загатва. Ето, аз в този момент го споделям. И би трябвало да имаме доста, много… „ очи и на гърба си “, както споделят хората и доста да внимаваме. Не ние, елементарните хора, а политиците – във външната ни политика и в сигурността, за опазването на България.

Ето и една доста хубава притча от вуйна Ванга, да я пояснява който както желае: „ Ще пристигна висок човек, който ще бъде добър орач, добър сеяч, добър жътвар, добър тъкач, който ще изтъче риза за българския народ, която ще го стопли и този човек ще бъде положителният управленец. “ Тя е казвала и нещо друго: „ Правителство, което узрее да вкара проучването на религията (духовните учения) в учебно заведение, то ще ръководи дълго. Иначе всички останали държавни управления ще бъдат доста преходни и ще се радват на дребни триумфи. “ И от 1990 година до днешна дата ние сме очевидци на това.

За какво я търсеха политиците и за какво не се вслушваха в препоръките й?

Първо, политиците – и те са хора, и имат нужда от поддръжка. Едва ли има политик, който да не се вълнува по какъв начин и по какъв метод ще вървят делата му. Дълбоко съм уверена, че всеки политик идва на политическата сцена с положителни планове. Но и до момента не мога да проумея за какво не се вслушаха в няколкото простички, само че от съдбовно значение за страната ни неща, които им споделяше вуйна Ванга. Спомням си следните:

„ Не бързайте с приватизацията, тъй като хората ще останат без работа и насилието и грабежите неизбежно ще станат държание на част от популацията. “

„ Не разпарцальосвайте земята! Защото, в случай че я разпарцальосате и я извършите на дребни части, тя ще бъде като негледана младоженка, няма да ражда. “

Много значими послания остави и за развиването на стопанската система. В един диалог, на който участваха и доста близки нейни приятелки от Петрич, сподели:

„ Е, ще има доста работа в България – за камериерки, чистачки, готвачи, бензинджии… Това е писано на България. “

Натам и вървим. А страна, чиято стопанска система се гради на обществените услуги, е обречена постоянно да бъде бедна. Другото, което вуйна Ванга споделяше, е:

„ На богатите хора, които откраднаха парите на народа, колкото и параклиси да вършат, Господ няма да им елементарни сълзите на толкоз страдащи хора. “

„ Човек би трябвало да има толкоз, че да може да си заплати налога Горе. ”

Защото – споделяше тя – както плащаме ние, хората, налози за парцелите си тук, на земята, по този начин плащаме след време и налог Горе, когато отидем там. И когато човек не може да си заплати, се случва това, което е написано в свещените книги. “

И за какво не се вслушваха в препоръките й?

Всеки дава отговор за себе си. Едни слушат, само че не чуват. Други слушат, чуват и извършват. Трети слушат, чуват и не извършват, като се уповават, че някой ден знамение може да случи. Чудесата се случват, тъй като всеки дава отговор за делата си.

Какво предсказваше за България? За някакво „ национално предателство” приказва пред Вас, доколкото съм чела Ваши мемоари в изявленията за медиите…

Веднъж с доста огромна болежка вуйна Ванга сподели:

„ Ще има национално изменничество, което ще осакати българския народ. “

Какво ще бъде това национално предателство…? Засега го няма. Дано няма такова и нека не се осакатява българския народ! Винаги тръпна, когато нещо се случва на политическата сцена, безпокоя се и имам вяра, че по дипломатически път би могъл да се реши всеки въпрос.

Пред Вас е казвала забавни неща за Русия, Албания… Например „ да се страхуваме” от „ велика Албания”. Не е ли пристигнало време за това безпокойствие?

Няколко пъти го споделям: да, пристигнало е към този момент времето да се опасяваме и политическите решения – на Парламента и на държавните управления, да бъдат изключително премерени и в полза на България. По отношение на казаното от нея за развиването на света: че ще пристигна ден, когато двете сили – Съединени американски щати и Русия, ще се обединят, само че това ще бъде надалеч във времето. Предполагам, че нашето потомство и поколението след нас, няма да бъдат очевидци на това.

Говорила е и за това, че съветските майки ще родят бъдещите духовни хора, които ще основат едно равновесие в човешкото другарство, а американските майки ще родят софтуерната раса, и когато двете сили се обединят, светът ще се уравновеси и хармонизира. Тя обичаше Русия, обичаше и Македония. Никога не делеше Македония от България, споделяше, че ние сме кръвни братя с македонците. Както и че не би трябвало да забравяме, че Русия е „ входната и изходната врата на България “.

Защо Русия е толкоз значима за България, съгласно Ванга? А към Америка е скептична, даже мощно раздразнена, че преориентираме външната си политика към Съединени американски щати след разпада на социализма?

Защото тя знае какво ни чака и при едните, и при другите. Винаги е била безапелационна, че не може на Русия, с която имаме обща вяра, език, нрави и традиции, да се постави линия и да се каже: „ Вие не съществувате към този момент за нас! “. Това е най-пагубна политика за всяка една страна, камо ли за България. От значение е и това, че славянството ще се събере. Когато ни предупреждаваше за националното изменничество, думите ѝ бяха: „ И Русия отново ще ви помогне! “. Вече говореше, че „ на нас” ще помогне, т. е. – нея няма да я има на земята тогава.

Говорила ли е Ванга за завършек на света, за Апокалипсис?

Не е говорила пред мен, че скоро ще има такива неща. Винаги се ядосваше на човешкото безгрижие към унищожаването на природата. Безспорно, тя го споделяше с нейния език, по нейния метод. Ядосваше се, че хората не се подчиняваме на естествените закони, които са неизменими, образуват съществуването ни и управляват живота на планетата. Беше безапелационна, че ще има наводнения, естествени бедствия, катаклизми, които ще продължат, до момента в който хората не се извърнат към духовното. Образно е онагледявала думите си пред мен, като споделяше, че всички хора сме потънали в кал до шията, поради неприятното държание и антихуманните неща, които се правят – корупцията, кражбите, лъжите… Ще се опитам да предам думите ѝ в тази посока по спомен:

„ Вие си нямате визия, на всеки човек на гърдите има по една лента и на нея написа: измамник, апаш, шарлатанин – разказваше ми тя. Всичко виждам и това е доста мъчно за мен. Виждам хората, потънали до шията в кал. Други вървят с лентата на гърдите си. Всичко се вижда и един ден няма да може да се заплати налог горе. И не мислете, че всичко е ваше. Не е правилно. Нито къщите са ваши, нито парцелите са ваши, нито парите са ваши. Ще мине един ураган и всичко ще отнесе. Затова не трупайте материалното, обърнете се към духовното, в него е спасението. “

Цитирам забавно знамение, направено пред Вас: „ Ще пристигна ден, когато народите ще се съберат на групи по вяра”. Сякаш е пристигнало точно това време, описвано от Ванга. Тя приказва за разделяне, а през днешния ден светът е мощно поляризиран – очевидци сме на съвсем ежедневни терористични офанзиви от страна на ислямски радикални групировки, които настояват, че правят Джихад – Свещена война.

Да, говорила е за тези неща. Ние към този момент виждаме, че хората се събират съгласно религията си. Усилено се приказва за това и точно това настъпление – или преселение нагледно казано – на хора, идващи в Европа, демонстрира, че е пристигнало времето, когато фактически хората ще се събират по религия. Тя постоянно говореше и за това, че доста българи, които живеят по света и са образували българска диаспора, един ден ще се върнат в България. Мисля, че още не са назрели тези условия, само че аз ги чакам да се случат и то скоро. Да кажем – българите от ден на ден ще се българеят в Западните околности на Сърбия, в Молдова и в Украйна.

Много забавни неща ми е разказвала вуйна Ванга за това, че ще пристигна ден, когато хората от градовете ще отидат по селата си. „ Никога няма българинът да почине от апетит – споделяше тя – тъй като той още веднъж ще се върне към земята и българската земя никого няма да остави гладен, в случай че той не е ленив. “ И аз чакам да има връщане на хората към опустелите, а някои и изцяло обезлюдени, български села, и към българската земя. И то не само, когато хората се пенсионират от градовете да си отидат по селата, само че и младежи да създадат това. Има индикации за начало на подобен развой, който след време ще се ускори.

Ванга обсъждала ли е пред Вас български политици? Като цяло, тя не обича да разисква политиката и сортира хората, с които приказва по тази тема…

Интересно е, че тя постоянно искаше от мен първо аз да им направя характерност и доста се радваше, тъй като това, което споделях, значително съвпадаше с нейното виждане за тях. Настояваше да оставям при нея, до момента в който гледа на хора. Питала ме е какво ми е мнението за някои хора. Казвах: „ Не бяха откровени до дъно “, а тя: „ Ами аз за това ги изгоних! “

В първите години на прехода защо най-вече страдаше Ванга?

За това, че се разрушава България. Всичко в страната се обърна, нагледно казано, наопъки и се унищожи селското стопанство. Страдаше, че не успяхме да запазим някои клонове от стопанската система, които преднамерено бяха разрушени и тя ги назоваваше кои са и се ядосваше за тях. Но не е мястото в този момент да ги споделям. Хората, които имат право на това, несъмнено един ден ще би трябвало някъде да го признаят, с цел да понесат отговорност. И доста се ядосваше на повишаването на престъпността, за това, което се случва и е доста огромен грях: брат брата убива, наследник татко убива, не се почитат възрастните хора, скапаха се фамилните ценности… Ванга доста страдаше за всичко това. Много пъти е говорила, че е огромен грях да оставиш децата си и да хванеш по пътя без да се интересуваш от тях. Казваше:

„ Всички тези, които са оставили децата си, един ден няма да могат да изтрият сълзите им – това е огромен грях. “

И по тази причина доста ядосано или без предпочитание приемаше хора, които по една или друга причина по-лековато са гледали на живота и родителските си отговорности. А ние виждаме по какъв начин това стана всекидневие.

Ние, българите, разбрахме ли, че измежду нас живя един свят човек? Проумяхме ли, че Ванга бе изпратена с задача на нашата земя българска?

За жал, не. За жал, не я оцениха и всички хора, на които тя е помогнала. Като цяло общество не осъзна тогава и към момента не се преценява с посланията, които ни остави вуйна Ванга. Това е доста тъжно, а и неуместно. Тя постоянно ми е казвала: „ Аз не съм инцидентно изпратена! “ Дълбоко съм уверена, че е по този начин. Цял свят я признава. Съжалявам, че филмът, който пуснаха по съветската телевизия и по-късно и по българската, не пресъздава това, което бе вуйна Ванга. Съжалявам.

Защо Ванга толкоз доста обичаше България и българския народ?

Тя бе пристигнала с тази задача. Даваше кураж на хората в България, тъй като в случай че го нямаше този кураж, нещата щяха да бъдат още по-трагични и може би по-лоши. Докато не изкореним всички отрицателни неща, които ни пречат да бъдем индивиди, ще продължаваме да страдаме. Всичко зависи от нас! Леля Ванга постоянно е казвала, че каквото и да се случи, целият свят наобратно да се обърне, в България има положителни и духовни хора, които като стожери държат страната.

Въпросите към госпожа Янка Такева са заложени документално напролет на 2015 година от Жени Костадинова. Заглавието е на авторката на изявлението. Отговорите са получени в писмен тип от госпожа Такева през април 2016 година и оповестени в книгата “И остави Ванга следа”. News.trg.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР