През 2011 г. международната коалиция, начело със САЩ и НАТО,

...
През 2011 г. международната коалиция, начело със САЩ и НАТО,
Коментари Харесай

Армията на Хафтар готви въздушни удари по Триполи

През 2011 година интернационалната коалиция, отпред със Съединени американски щати и НАТО, организира интервенция в Либия, вследствие на която бе погубен Муамар Кадафи и бе свален неговия 40-годишен режим на ръководство. Оттогава рецесията в страната продължава. На изток, в град Тобрук заседава законно определеният парламент, подкрепян от Либийската национална войска, ръководена от Халифа Хафтар.

На запад, в Триполи, работи Правителство на националното единодушие (ПНС) отпред с Файез ал-Сарадж. Правителството е образувано с поддръжката на Организация на обединените нации и Европейския съюз.

В началото на април водачът на ЛНА Халифа Хафтар стартира нахлуване към Триполи за „ освобождение от терористите”. Лоялните на държавното управление въоръжени формирования в отговор оповестиха началото на интервенция „ Вулкан на гнева”.

През последните дни военновъздушните сили на ЛНА обстрелваха няколко позиции и хранилища за оръжия в разнообразни региони на Триполи. По данни на Световната здравна организация, вследствие на боевете са починали повече от 740 души, а повече от 4,4 хиляди са ранени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР