През 2008-2009 г. беше епидемията от свински грип. Тогава, пролетта

...
През 2008-2009 г. беше епидемията от свински грип. Тогава, пролетта
Коментари Харесай

Проф. Хинков: 4000 души починаха за месец от свински грип в България. Тогава нямаше извънредно положение

През 2008-2009 година беше епидемията от свински грип. Тогава, пролетта на 2009 година, в България починаха 4000 индивида за един месец. Това напомни в предаването " Денят стартира " с Георги Любенов по Българска национална телевизия проф. Олег Хинков, реаниматор и някогашен заместник-министър на опазването на здравето.

" За голямо страдание, те бяха най-вече младежи - най-много родилки и бременни дами. Сега, Слава Богу, не е по този начин, умират старците. Тогава нямаше изключително състояние ", акцентира той. Тогава ние реаниматорите, бяхме в условия, близки до тези, безапелационен е проф. Хинков. Предстоят ни страшни времена. В интензивните отделения ще се влиза със селекция - заболели над избрана възраст просто няма да бъдат допускани, сподели още проф. Хинков.

По думите му, предлагането да се закупят стремително огромен брой респираторни апарати, ще докара до огромен брой гибел на пациентите. Средството, което ни е належащо, се назовава Отделение за интензивно лекуване - реанимация, безапелационен е проф. Хинков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР