През 2003 г. зад църква в пустинята Атакама, Чили, е

...
През 2003 г. зад църква в пустинята Атакама, Чили, е
Коментари Харесай

Разкриха тайната на ”извънземното” от Атакама

През 2003 година зад черква в пустинята Атакама, Чили, е открит дребен 15-сантиметров скелет с конусовидна глава като на извънземно.

Находката провокира разногласия сред учените, като не липсват догатки за посещаване на пришълци от различен свят. Повечето още преди отхвърлиха концепцията за чуждоземен генезис на мумифицираните остатъци.

Сега създателите на цялостен генетичен разбор удостоверяват, че скелетът е на новородено момиченце с редки разновидности и костни деформации, заяви Франс прес. Анализът на мумуфицирания скелет, наименуван " Ата ", е оповестен в сп. " Genome Research ".

Данните разкриват многочислени разновидности в гени, свързани с нанизъм (изоставане в растежа), с костни малформаци като сколиоза или дислокация и с прибързано стареене. Експертите преди позволиха, че скелетът е на субект на възраст сред шест и осем години.

Пълният генетичен разбор, основан върху извлечена от костен мозък ДНК, демонстрира, че скелетът е на новородено от женски пол - мъртвородено или умряло директно след раждането, оповестява ръководителят на изследователския екип и микробиолог от Станфордския университет в Калифорния Гари Нолан.

Освен конусовидната форма на главата, породила догадки за извънземния генезис на скелета, при Ата беше открита още една необикновена характерност - съществуването на 10 чифта ребра, вместо нормалните 12. Генетичният разбор разкрива още, че момиченцето произлиза от чилийския остров Чилое.

Предвид, че част от разпознатите разновидности са познати на науката, а други - не, проучването може да помогне за по-доброто схващане на костните болести и надлежно в търсенето на нови способи за лекуването им. Гари Нолан отбелязва, че е желателно скелетът - благосъстоятелност на частен испански колекционер, да бъде върнат на Чили.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР