През 2002 г., Столична община приема “Наредба за придобиване, притежаване

...
През 2002 г., Столична община приема “Наредба за придобиване, притежаване
Коментари Харесай

Софиянци масово не спазват Наредбата на общината и не почистват след любимците си

През 2002 година, Столична община приема “Наредба за придобиване, владение и развъждане на домашни животни на територията на Столична община”.

В раздел 1 - за отговорностите - в член 5, точка 5 малко и ясно е записано: “Да почисти мястото след дефекация на животното домакински любимец”.

Което значи, че всеки, извел кучето си на разходка, би трябвало да носи принадлежности, с които да прибере кучешките изпражнения примерно в найлонов плик.

На доктрина е ясно, само че на процедура - не. Повечето кучкари изобщо не обръщат внимание на въпросната разпоредба и непочистват след дефекацията - нито по улиците, нито в парковете и градските градинки. Те даже считат, че тревните площи там са най-подходящото място за облекчение на питомците им

" Живея покрай Южния парк и до момента не съм видял добросъвестни кучелюби да почистят след кучето си. Но съм виждал по какъв начин малко дете взема кучешко “ако” от тревата и аха да го захапе. Когато имаше и доста бездомни псета, паркът се беше трансформирал в същинска кучешка тоалетна. През последните години “помиярите” понижиха доста - най-малко в нашия квартал ", споделя свидетел.

Днес по света има над 400 милиона домашни кучета.

За хиляди хора те са незаместим асистент. За други хиляди - избавление и утеха в самотията след гибелта на половинките им. Наскоро по малкия екран една жена сподели, че, когато тя е тъжна, и кучето й се натъжава и като че ли с взор я пита с какво да й помогне. Мисля, че този факт може да трогне сърцето и на най-закоравелия кучемраз.

" Притежателите на кучетата просто да почистват след домашните си любимци и да не основават хигиенични проблеми на софиянци, които могат да прераснат и в здравословни ", поучават от Столична община.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР