През 2000 година Иван Костов с поредното национално предателство подари

...
През 2000 година Иван Костов с поредното национално предателство подари
Коментари Харесай

ЗА ТВ – ЗОМБИТАТА И ТЯХНОТО БЪДЕЩЕ

През 2000 година Иван Костов с следващото национално изменничество подари Ефир на БТ на свои хора. Малко след  това даде без пари и третата стратегия – през днешния ден Нова тв на задгранични мошеници. Основната телевизия – Българска национална телевизия си остана държавна със сменяеми началници и несменяемо увлечение към непрофесионализъм и зомби-журналистиката.

За професионализма е разговорът…и за зомбитата в малките екрани.

За това по какъв начин, когато си в студиото на някоя от тези малките екрани, представяш да вземем за пример дебела директория с доказателства, че антиковид имунизациите предизвикват увреждания и водещата с наивно изражение на ученичка от помощно учебно заведение пита: „ Ама имате ли доказателства? “ „ Да, ето ги, всеки може да ги види! В интернет са “ „ Не всявате ли суматоха! “ „ Не, всявам професионализъм – нали сте чували, че би трябвало да търсите всички вероятни източници? “ „ За страдание, времето ни изтече… “

Или в 120 минутната зомби зона на едно от тивитата интервюират съмнителни украински публицисти, които са в чудноват интериор и изясняват, че нищо не знаят и схващат новините от западните медии, само че знаят, че руснаците убиват цивилни и най-много деца. Водещият ги слуша, без даже от обикновен журналистически интерес да зададе трите стоманени „ К “ на публицистиката: „ Кой? “, „ Къде? “,  „ Кога? “.  Разбира се, той няма по какъв начин да знае заради неплатежоспособност, че още през 1916 година тези техники на операция са тествани върху американците, които изрично не желали да вземат участие в Първата международна война. Но едни кръгове желали. Те основали държавната комисия Крийл и тя открила, че  „ германците набучват белгийски и френски бебета на щиковете си “. Само за 6 месеца публичното мнение било обърнато и Съединени американски щати влезнали във войната. По случайност, сега, в който пиша тия редове, Зеленски е в Съединени американски щати на инструктаж по какъв начин да продължава пропагандната и действителната война и „ новините “ за „ съветските зверства “ ще се усилят. Но за този водещ, в тази тв няма история и истина. Има зомби зона.

Затова в 120 минутното скъпо време (12 хиляди лв. за 30 секунди) тази неделя последва разглезен диалог с екип на личната телевизия, който се връща от „ горещата точка “. Но диалогът бе доста студен. Екипът споделя, че приказвал по телефона с хора от Киев, в случай, че е бил там. Че то и от София можеше. Водещият вместо обстоятелства, видео и фотокадри, изиска от тях да кажат какъв брой деца имат и коя им е обичаната дума на български и съветски. С което подсети на по-възрастните за лексиконите в прогимназията от далечните години на соца. Репортерката в умозаключение заяви, неразбираемо по какви източници, че в Русия пропагандата и цензурата били страшни (тя не е била там) и водещият даже не напомни обстоятелството, че в демократична и евроатлантическа България тия дни ГДБОП закри над 40 уеб страницата, които счита за съветски, а Съвет за електронни медии се събра на нощно, незабавно съвещание, с цел да реши, че съветските тв канали се стопират у нас. Което не е цензура, в Русия каква цензура има!…  „ Високопрофесионалният “ диалог приключва с мнението, че Путин е терорист и никой публицист не трябва да му задава въпроси, тъй като с терористи не се беседва. Така е, с терористите не се беседва, негласно им се издигат монументи като този на Бандера в Украйна (проверете дали Нюланд и Маккейн не са му поднасяли венци).

В един миг спираш да носиш в студиата дебели папки и се опитваш с елементарни думи да обобщиш, че би трябвало да има разнообразни гледни точки, само че не като  диария на мисълта, а като информация, върху която да градим мненията. А тия всякакви гледни точки ги няма.

Тогава излизат с тъпата хватка – само че ето – даваме Ви естрада (все едно имат нотариален акт за медията) и ти благодариш, че за тази година въпреки всичко ти я дават и няма да те пресечен 67 пъти като предходната. При което четеш в очите на водещата мисълта: „ Че ти да не си хараланпрофесорхристоваиантоний, че да те каним през ден… “

И тъй като животът те е научил да четеш мисли, чуваш целия звук в главата на тази, която назовават „ водеща “, а би трябвало да и викат „ водена “. И този звук споделя: „ Какво искаш от мен? Ние сме зомбита и нашата задача е да зомбираме колкото може повече хора. Това ни дава състояние, пари, популярност и възприятие за важност… Това с професионализма и с двата източника са нелепости и никой от дълго време не ги спазва… “

Да си зомби несъмнено е забавно – действаш по външен подтик, не мислиш, не чувстваш, не носиш отговорност… Но в един миг черната  магия свършва и ти разбираш, че изглеждаш като жив, само че в действителност от дълго време си мъртъв.

Волен Сидеров
Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР