През 2000 г. богаташите си купуваха къщи с разгъната застроена

...
През 2000 г. богаташите си купуваха къщи с разгъната застроена
Коментари Харесай

Богаташите си падат вече по по-малки къщи

През 2000 година богаташите си купуваха къщи с разгъната застроена повърхност от по 2000-3000 кв.м. Десет години по-късно желаната величина беше 1000 кв.м, а през днешния ден се насочват към парцели с повърхност сред 300 и 600 кв.м. В най-голяма степен наклонността се отнася за извънградски парцели.

В началото на това десетилетие 80% от богаташите, решили да си купят къща, са желали наложително към нея да има басейн дълъг най-малко 25 метра. Наличието на подобен наоколо до къщата, да вземем за пример във фитнес център, не е устройвало купувачите. Те са желали басейн в личния им парцел. Днес картината е радикално друга. Клиентите избират външната инфраструктура, в това число и спортната. Близо 30% от купувачите биха се отказали от басейн в дома си.

Актуално остава настояването къщата да разполага с гараж най-малко за няколко автомобила. Разликата тук е, че преди 7 години 75% от клиентите са желали той да е в къщата и да има топла връзка, до момента в който през днешния ден са склонни това да е обособена сграда.

Друга специфичност е, че през 2011 година 65% от клиентите са държали към всяка спалня да има гардеробиерна, до момента в който през днешния ден акцентът е върху това да има повече спални, даже те да са без въпросния признак.

Големите дворове също към този момент не са на мода измежду богаташите. Причината е, че за тяхната поддръжка трябват най-малко двама служащия, които би трябвало да са непрекъснато в парцела. Преди години купувачите са желали тези чиновници да бъдат в обособена сграда, само че през днешния ден към този момент не са по този начин безапелационни. Намаляването на разгънатата застроена повърхност на парцела автоматизирано води до отпадането на част от помощния личен състав.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР