През 1994 г. всички пилоти от авиобаза Граф Игнатиево протестират

...
През 1994 г. всички пилоти от авиобаза Граф Игнатиево протестират
Коментари Харесай

Фрогоко: Пилотите от Графа не си поплюват, протестират още през 1994 г.

През 1994 година всички водачи от авиобаза Граф Игнатиево стачкуват поради ниските си заплати. През юни към тях се причисляват и останалите авиационни и други поделения от българската войска. Подкрепя ги и нженерно-техническият състав на летищата. Напрежението доближава точка на шупване след гибелта на командира на авиобазата в Равнец полковник Иван Даев и на водача от авиобазата в Балчик Владислав Вълчев.

Това е повода напролет на 1995 година държавното управление и министерството на защитата да вдигнат заплатите на военните водачи, които се изравняват с тези на сътрудниците им от гражданската авиация.

Проблеми с водачите от близката до Графа авиобаза Крумово си има и министър председателят Бойко Борисов, основен секретар през 2003 година Тогава той сподели, че водачите на вертолета не са били експерти, заради което са починали и те, и пожарникаря, който е бил с тях при гасене на пожар край Разлог. После Борисов отиде персонално в авиобазата да им се извинява.

През 2012 година водачите от Граф Игнатиено имаха трагична среща с тогавашния министър на защитата Аню Ангелов. Тогава летците остро реагираха на смяната на разпоредбите за пенсиониране. Те сложиха без заобикалки пробемите с ремонта на МиГ-29, легитимността на легия „ Раковски “ и неналичието на последователност в армията. Министърът отбрани ограниченията на държавните управления и като разследване доста от опитните водачи напуснаха армията.

Писахме обстойно и нашироко за спора на ген. Румен Радев като пълководец на Военновъздушни сили с премиера Бойко Борисов и държавното управление за приземяването на българската авиация. Този спор продължава и до през днешния ден по казуса с покупката на нов изтребител и ремонтирането на моторите на МиГ-29 от РСК МиГ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР