През 1993 г. 62-годишна жена е намерена мъртва в къщата

...
През 1993 г. 62-годишна жена е намерена мъртва в къщата
Коментари Харесай

Германските власти 16 години търсят сериен убиец… който не съществува

През 1993 година 62-годишна жена е открита мъртва в къщата си в град Идар-Оберщайн, удушена с тел от букет цветя, открит покрай тялото ѝ.

Никой няма безусловно никаква визия какво може да се е случило с Лицелоте Шленгер. Няма очевидци, няма обвинени, няма признаци за подозрителна активност (освен обстоятелството, че е била удушена с парче тел, схваща се). Но върху чаена чаша наоколо до натрупа ѝ полицията открива ДНК – единствената диря, която въобще е записана от случая.

Затова и следствието не потръгва (ДНК-то е на жена, само че съвпадане няма).

Осем години по-късно, на 21 март 2001 година, 61-годишен мъж е открит мъртъв в кухнята си във Фрайбург, Германия. Жертвата още веднъж е удушена – и този път е открита същата ДНК върху кухненско чекмедже. Сходните способи на ликвидиране и точното съвпадане на следата карат полицията да има вяра, че май си има работа със сериен палач.

Изведнъж ДНК-то на дамата стартира да се появява на всички места!

Месеци след второто ликвидиране нейната ДНК е засечена върху изхвърлена спринцовка за хероин, която 7-годишно дете намира на детска площадка в Геролщайн. Няколко седмици по-късно тя се появява върху изоставена бисквита в ограбена каравана край Бад Кройцнах (сякаш преднамерено я е оставила – като визитна картичка). Намерена е и след навлизане с щурм в офис в Диценбах, в изоставена крадена кола в Хайлброн и върху две бирени бутилки и чаша вино в ограбен бар в Карлсруе (все едно е решила да си сипе, до момента в който ограбва заведението).

В един изключително чудноват случай, на 6 май 2005 година, мъж прострелва личния си брат с револвер 7,65 диаметър. И ДНК-то на дамата е намерено върху един от патроните.

В последна сметка идентифициращият я биологичен маркер е открит на впечатляващите 40 местопрестъпления в Австрия, Южна Германия и Франция, при грабежи, въоръжени набези и убийства. Странното е, че на местопрестъпленията полицията открива ДНК и на други лица, за които се допуска, че са нейни съучастници – само че в никакъв случай не става дума за едно и също лице два пъти и никой от тях не желае да приказва.

Жената е наричана „ дамата без лице “, само че след гибелта на полицейски чиновник в града приема нов прякор – „ Фантомът от Хайлброн “. 22-годишната полицайка Мишел Кисеветер е в патрулната си кола и обядва с сътрудника си, когато двама души се качват на задната седалка и прострелват двамата служители на реда в гърба, убивайки я и ранявайки колегата ѝ.

ДНК от Фантома е открита на задната седалка, както и на таблото. Объркана, полицията афишира премия от 300 000 евро за всякаква информация за местонахождението ѝ. Нелека задача при изискване, че се знае толкоз малко и че някои очевидци разказват обвинения като жена, а други – като мъж.

Полицията във Франция открива обгорялото тяло на мъж, за който се счита, че е емигрант, кандидатствал за леговище, който изчезва през 2002 година По време на кандидатстването си мъжът е дал пръстови отпечатъци, които полицията употребява, с цел да удостовери самоличността му. Само че още веднъж открива ДНК на Фантома.

„ Очевидно това е било невероятно, защото търсещият леговище е бил мъж, а ДНК-то принадлежи на жена “, споделя през 2009 година пред Spiegel Online представител на прокуратурата в Саарбрюкен.

Разбира се, при повторното тестване се открива, че това не е въпросното мистериозно ДНК. Случаят на мъжа довежда до пояснение на случая на Фантома: няма сериен палач, а по този начин известната ДНК е благосъстоятелност на жена, която работи в опаковъчен център, профилиран в медицински консумативи… където опаковат тампоните, които полицията употребява за снемане на ДНК.

Така в продължение на 16 години полицията търси сериен палач и предлага големи финансови хонорари, единствено с цел да открие, че е проследявала личните си нечисти тампони.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР