През 1933 г. българският национален отбор по футбол играе официален

...
През 1933 г. българският национален отбор по футбол играе официален
Коментари Харесай

Медийна сергия: Закривааай!

През 1933 година българският народен тим по футбол играе формален мач с Испания и губи с 13:0. Резултатът тогава кара държавното управление на Никола Мушанов да закрие краткотрайно националния тим, като се взема решението да не се издават паспорти на футболистите, които, излизайки в чужбина, скапват реномето на страната. Както се споделя - да не се излагаме пред чужденците. Историята напомня в своя Фейсбук профил Станил Йотов - дълготраен състезателен редактор и някогашен сътрудник в " Капитал ".

Днес, 90 години по-късно, националният тим към момента не е " подобрил " срамния връх, само че чувството е, че се намира в доста по-лошо състояние оттогава (все отново преди преди мача с Испания България има четири следващи победи), а виновните футболни хора са в когнитивен дисонанс. В рамките на няколко дни националите изгубиха от Литва в европейска подготовка, като са последни в групата, паднаха и в контрола против Албания.

Последните години шефът на БФС - несменяемият даже след самоподадената си оставка Борислав Михайлов, дава " скромна " оценка 5 на националния тим, а шефът на националния тим Георги Иванов-Гонзо приказва за самообладание след всяка загуба.

След като паднахме от Литва в края на предходната седмица, бомбата но " Право куме в очите " хвърли националният селекционер Младен Кръстаич: " Ако в българското състезание не играят българи, по-добре да го закрием ", споделя Кръстаич, представен от " Дневник ", насочвайки вниманието, че водещите тимове са доминирани от непознати играчи, а школите не създават задоволително качествени футболисти. Да брани статуквото скочи Атанас Караиванов, началник на професионалната футболна лига: " Той няма нито действителни, нито морални пълномощия да дава оценка на футболното състезание на нашата страна. А мога да го уверя, че по редица критерии равнището на efbet Лига е по-високо от това в Сърбия и Хърватия, които служителят на БФС ни дава за образец ", споделя Караиванов за Кръстаич в своя позиция, представена от " 24 часа ". Преди да стане изпълнителен шеф на лигата, Караиванов е заемал разнообразни длъжности, измежду които и шеф на " Футбол про медиа ", компанията е благосъстоятелност на Кирил Домусчиев и държеше телевизионните права на футболното състезание. Домусчиев е притежател на " Лудогорец ", в който играят най-вече чужденци. Самият клуб издигна Караиванов и за началник на лигата, напомня " Дневник ". Пред " Дарик радио " пък вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков упрекна страната за резултатите, защото не давала пари за съвременен стадион, което било повода за слабите резултати. Изобщо...
Реклама
Очевидно фактът, че България се намира на последното място в групата си за класиране на европейското състезание и че не е побеждавала тим, който не е " футболно джудже ", от 2019 година насам, не тормози хората в БФС. Може би ги крепи на оптимизмът на Гонзо: " Тази селекция ще има резултати след 2 години ", сподели той за националите след загубата им от Албания във вторник.
Свързани публикации Медийна сергия | Нито ден без Пеевски 5 октомври 2023, 12:35 Медийна сергия | Боговете може и да полудеят около Руската черква 28 септември 2023, 14:49 Медийна сергия | Игра на дронове 20 септември 2023, 14:48
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР