През 1888 г. в Лондон е намерено тялото на първата

...
През 1888 г. в Лондон е намерено тялото на първата
Коментари Харесай

На този ден: Принцеса Даяна загива в автомобилна катастрофа

През 1888 година в Лондон е открито тялото на първата жертва на серийния палач с неустановена идентичност Джак Изкормвача . Джак Изкормвача е псевдоним на сериен палач с неустановена идентичност, работил в региона на Уайтчапъл и други близки на него небогати региони на Лондон през втората половина на 1888 година
Прочетете още


Името Джак Изкормвача идва от писмо, известно като „ Скъпи шефе “,изпратено в Централната новинарска организация и твърдящо, че е от самия палач, подписано „ Джак Изкормвача “. След като писмото е оповестено, името добива известност. Повечето специалисти смятат, че писмото е имитация и написано от публицисти, с цел да поддържат интереса към тези случаи.

Полицията в действителност получава още доста писма по-късно, като едно от тях, кръстено „ От пъкъла “ е съпроводено от половин бъбрек, взет от Мери Кели и подписано „ дръж ме когато можеш “. Макар да не е първият сериен палач, той е първият, който получава такава медийна известност.

През 1955 година в Чикаго е осъществена проява на първия в света автомобил със слънчева батерия.

През 1957 година Малайзия афишира своята самостоятелност от Англия.

През 1991 година Киргизстан афишира самостоятелност от Съюз на съветските социалистически републики.

През 1991 година Азербайджан афишира самостоятелност от Съюз на съветските социалистически републики.

През 1997 година при автомобилна злополука в Париж умират принцеса Даяна , нейният компаньон Доди ал Файед и водачът на автомобила Анри Пол.



Кръвните проби за алкохол демонстрират, че водачът е пил алкохол преди случая. Техният Мерцедес-Бенц S280 се разрушава в тринадесетата колона на тунела Алма. Двулентовият тунел е бил издигнат без железни загради сред колоните, вследствие на което и най-малкото отклоняване от посоката на придвижване елементарно би довело до пряк конфликт с колоните.

Ненавременната и трагична гибел на лейди Даяна е предмет на доста спорни хипотези за аргументите, в това число и спекулации за скрит план на МИ6. През 2005 година бе неразрешена ексхумация на тялото ѝ, което още повече ускори слуховете за възможна бременност на принцесата преди гибелта ѝ през август 1997.

На 4 декември 2006, след тригодишно следствие, Скотланд Ярд излиза с отчет, че автомобилната злополука на лейди Даяна и Доди ал-Файед не е резултат от скрит план за ликвидиране, а е драматичен случай. На 7 април 2008 правосъдният състав по делото взема решение, че причина за гибелта на Даяна е „ незаконно безгрижие ", подбудено от комбинацията от приложимост на алкохол с неимоверния напън от страна на жълтата преса.

През 1998 година според сведенията Северна Корея изстрелва своя първи неестествен сателит – Кванмьонсон-1.

Звездните рожденици са:  актрисата и певица –  Деби Гибсън , артистът -  Ричард Гиър , актрисата -  Сара Рамирез , актьорът  Даниел Бернхард , певицата –  Ваня Щерева , футболистът –  Любослав Пенев , артистът –  Райън Кели .



Ричард Тифани Гиър  е американски артист, притежател на Златен глобус и доста други призове. Той взе участие в голям брой сантиментални и трагични филми и става прочут още през 80-те години. През годините, последващи завръщането, му кариерата му се върти към сполучливи и несполучливи филми, до момента в който не изиграва сполучливите си превъплъщения в трилъра на Майк Фигис „ Вътрешни афери “ и в сантименталната мелодрама „ Хубава жена “, която се трансформира в една от класиките на този род.

31-ви август е „ Международен ден на свободата и солидарността ”.


Обявен с декларация, призната на 31 август 2005 година в Гданск (Полша), във връзка 25-ата годишнина от основаването на полския синдикат „ Солидарност “. Отбелязва се по решение на Европейския парламент от 28 септември 2005 г.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР