Превземането на Бахмут и Соледар в Украйна би могло да

...
Превземането на Бахмут и Соледар в Украйна би могло да
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Навлизаме в гореща част от военните действия в Украйна

" Превземането на Бахмут и Соледар в Украйна би могло да наклони везните в това едната от двете армии да бъде отрязана от доставка на муниции и жива мощ. Войната към този момент мина в окопен тип, до момента в който в първичната фаза има мощно нахлуване на съветските войски. В идващите месеци ще виждаме гореща част от военните дейности ". Това сподели пред БНР Милен Керемедчиев, интернационален анализатор. 

И предвижда увеличение на броя на жертвите и от двете страни: " Русия загуби 30% от своите военни, които изпрати в първата вълна. Броят на жертвите при наборите, мобилизирани във втората фаза на войната, е 40 пъти по-висок от броя на тези с действителна военна подготовка, които бяха изпратени в първата част на войната. Хвърлянето на резервисти ще вдигне броя на жертвите ". 

Според него изравняването на силите ще докара до забуксуване на войната до избрана точка и няма да може да се приказва за внезапен пробив от която и да е от двете страни. 

Керемедчиев добави, че Съединени американски щати имат безкраен запас - финансов и боен, по тази причина ще не престават да доставят Украйна с оръжие до реализиране на задачата - на територията на Украйна да се доближи до трайно изтощение на съветската войска. 

По думите му ролята на Турция в спора ще става все по-голяма. 

Прогнозата на анализатора е, че съществени договаряния на високо равнище могат да се чакат едвам през втората половина на годината. А редица членки на Европейския съюз ще играят друга роля в спора. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР