Превозвачите обмислят протест срещу системата бонус-малус. Това обявиха браншови организации

...
Превозвачите обмислят протест срещу системата бонус-малус. Това обявиха браншови организации
Коментари Харесай


Превозвачите обмислят протест срещу системата бонус-малус. Това обявиха браншови организации н

Превозвачите обмислят митинг против системата " бонус-малус ". Това оповестиха браншови организации на изключителна конференция. Според Христо Радков от Обединение на българските водачи системата е извънредно несправедлива и е основана върху погрешни данни. Ако се стигне до въвеждането ѝ, по-голямата част от водачите ще би трябвало да заплащат доста по-скъпа " Гражданска отговорност " поради нарушавания като шофиране с превишена скорост и погрешно изпреварване.

За превишаване на скоростта се постанова санкция от Пътна полиция, а не наказване през застраховката " Гражданска отговорност ", безапелационен е Йонко Иванов от Сдружението на автоинструкторите.

" Парите от глобите влизат във фонд " Пътна сигурност " и се връщат още веднъж на пътя като камери, пътна маркировка, като изправяне на завоите, където е належащо, с цел да можем да понижим жертвите по пътя, а не да пълним джобовете на тези, които са от горе надолу по скалата с най-висока междинна заплата ".

Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи обърна внимание на обстоятелството, че общинските и държавни транспортни средства ще бъдат изключени от системата " бонус-малус ", в това число и учебните рейсове.

" Това значи, че водачите на тези рейсове, вредите, които те нанасят, изпълнявайки активността си, няма да носят отговорност, тъй като рейсът се води на Общината и той няма да бъде в обсега на " бонус-малус " системата ".

Милтенова предизвести, че в случай че се вкара " бонус-малус " системата, услугите на превозвачите може да нарастнат.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР