Превозвачът е същият, който е возил 150-те контейнера италиански боклук,

...
Превозвачът е същият, който е возил 150-те контейнера италиански боклук,
Коментари Харесай

Вносителят на кокаина от Слатина и италианския боклук от Пристанище Варна се оказа един и същ

Превозвачът е същият, който е возил 150-те контейнера италиански отпадък, открит на пристанище Варна

Над 100 кг кокаин от двата камиона, които ГДБОП залови в София късно в петък, са били натоварени с над 6 хиляди кашона лайм. Дрогата е била “импрегнирана” в екзотичните цитрусови плодове, познати като зелени лимони, и се извлича по специфична технология. Лаймът се употребява за коктейли и специфични кулинарни предписания.

Такова количество от този плод може да задоволи пазара в България най-малко за няколко години, безапелационни са търговци на едро. Плодът е безценен и нормално идва от Южна Америка. От този континент нормално потегля и кокаинът. Любопитното е, че компанията - транспортьор на лайма с коката, е същата, която е докарала и 150-те контейнера с италиански отпадък на пристанището във Варна.

Един от тировете с скъпия товар е арестуван на борсата в столичния кв. “Слатина”. Другият - покрай Ихтиман, където живее един от задържаните при интервенцията на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата с присъединяване на Агенция “Митници”.

Това е 54-годишният Красимир Керемедчийски. През 2001 година той е бил шеф на столичната митница. Назначен е на поста, когато на власт идват Национална движение „Симеон Втори" и Движение за права и свободи, а шеф на организацията е Емил Димитров-Ревизоро, през днешния ден министър на околната среда и водите. Тогава Керемедчийски е имал 12 година стаж в системата като контрольор, само че не се задържа дълго на поста.

От доста години насам той се занимава със спедиция и интернационален превоз, само че и със земеделие да вземем за пример. Има офис в огромен столичен мол. Брат му Борислав е един от сътрудниците в начинанията му. Другата им база е в Ихтиман. На брифинг от борсата в “Слатина” основният прокурор сподели, че с изключение на в София е арестуван още един камион със същата стока - плодове и кокаин, само че покрай София. Красимир Керемедчийски има къща и в село Живково до Ихтиман. Освен някогашен митничар и предприемач той е и футболист в аматьорските шампионати в региона.

Освен Керемедчийски за дрогата са задържани още 2-ма души.

Бившият митнически началник обаче не е крайният адресат на дрогата за десетки милиони евро, а единствено част от веригата на доставка. Двата камиона са минали сполучливо граничен надзор. Тировете са минали през страни от Европейския съюз, само че стоката е влезнала от трета страна.

“Работата по този случай продължава - би трябвало да се разтоварят кашоните, да се назначат експертизи. Агенция “Митници” доста оказа помощ за залавянето, без тях нямаше да стигнем до сполучлив край”, сподели в събота основният секретар ан Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР