Превишената скорост е най-големият убиец по пътищата в Пловдив и

...
Превишената скорост е най-големият убиец по пътищата в Пловдив и
Коментари Харесай

Специалист посочи Топ 3 на причините за катастрофи в Пловдив

Превишената скорост е най-големият палач по пътищата в Пловдив и региона. Това съобщи представителят на КАТ Ботьо Гиргинов по време на форум, отдаден на пътната сигурност, провел се в ТУ през днешния ден, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. 

" Опитваме се да влияем върху скоростта с всички възможни способи, с оптималната натоварване на наличните механически средства. Не е загадка, че през последните месеци на територията на региона се работи с мобилна камера в действително време, снимаща група от извършители ", разяснява той.

Освен скоростта, Топ 3 на аргументи за злополуките са отнемането на преимущество и отнемането на преимущество на пешеходци, разясни Гиргинов.

През 2017-та година на територията на региона има регистрирани 902 ПТП-та, най-вече произшествия стават в петък и събота - за предходната година статистиката е преброила общо 153 произшествия в петък и 135 произшествия в събота. 

Днешният форумът е по самодейност на Института за пътна сигурност, членовете му се оповестиха за незабавни дейности от страна на Министерски съвет против смъртните случаи по пътищата. От Института упорстват за приемане на специфична държавна политика, защото споделената отговорност към този момент е изчерпана и неефективна. Иска се и основаване на специфичен държавен експертен орган, който да сътвори условия за експертно ръководство на процесите, свързани със сигурността по пътищата. 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР