Превенцията на трудовия травматизъм чрез създаването на безопасни, сигурни и

...
Превенцията на трудовия травматизъм чрез създаването на безопасни, сигурни и
Коментари Харесай

Зам.-министър Върлякова: Създаването на безопасни и здравословни условия на труд е първостепенна задача на МТСП

Превенцията на трудовия травматизъм посредством основаването на безвредни, сигурни и здравословни условия на труд за всеки служащ е първостепенна задача на Министерството на труда и обществената политика.

Това сподели заместник-министърът на труда и обществената политика Жулиета Върлякова при отбелязването на Международния ден на починалите и потърпевшите при трудови злополуки – 28 април.

Заедно с президента на КНСБ Пламен Димитров и останалите публични посетители, тя сервира венец пред паметнaта плоча пред постройката на синдиката в София.

„ Практиката сподели, че огромна част от трудовите злополуки са изцяло предотвратими и могат да бъдат избегнати при съблюдаване на разпоредбите за сигурност при работа “, означи заместник-министър Върлякова. Тя увери, че Министерството на труда и обществената политика и Главната ревизия по труда работят интензивно дружно с национално представителните организации на работодателите и синдикатите за създаване на просвета на предварителна защита на трудовите злополуки.

Данните на Националния застрахователен институт демонстрират, че през 2021 година са декларирани общо 2588 трудови злополуки в съвсем всички стопански браншове. Най-голям брой потърпевши има в преработващата индустрия, търговията, превоза и строителство.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР