Превъоръжаването и модернизацията на Въоръжените сили на Република България е

...
Превъоръжаването и модернизацията на Въоръжените сили на Република България е
Коментари Харесай

Откриха конференция, посветена на програмите за превъоръжаване и модернизация на Сухопътните войски

Превъоръжаването и модернизацията на Въоръжените сили на Република България е от значително значение за развиването и поддържането на боеспособна войска, отговаряща на актуалните провокации пред националната и интернационалната сигурност ". Това сподели през днешния ден, 3 октомври, във Военна академия „ Георги Стойков Раковски " заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов при откриването на интернационална конференция на тематика „ Програмите за превъоръжаване и рационализация на Сухопътните войски на Република България (2017-2030 г.) - положение, благоприятни условия и вероятности за развиване ". Конференцията се организира под патронажа на заместник-министър ръководителя по публичния ред и сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов.

Заместник-министър Запрянов акцентира, че съществена задача на капиталовия план за рационализация на Сухопътните войски е окомплектоването с бойна техника на високо военно-техническо равнище, в сходство със актуалните условия за бойна успеваемост, подвижност и защитеност, съпоставима с аналогичните мостри системи на въоръжение в страните-членки на НАТО. Той акцентира, че реализирането на този план цели адаптиране и подготовка на Сухопътните войски за фундаментално променената интернационална среда за сигурност, възстановяване на качествата за водене и присъединяване в съюзни интервенции, както и в отговор на засилена терористична активност в рамките и отвън страната, при отбрана на персоналния състав в зоната на бойните дейности.

„ Поставянето на акцент върху опциите на български и задгранични компании за присъединяване в взаимни планове и реализиране на необятна социална поддръжка на плановете за превъоръжаване и рационализация на Сухопътни войски е от значително значение за сполучливото протичане на процесите за развиване на Въоръжените сили в близко бъдеще ", сподели заместник-министър Запрянов пред участниците в интернационалния конгрес. „ Без подозрение, това би повлияло благотворно и на икономическия напредък на страната ", акцентира той и пожела на всички участници в конференцията ползотворна и съдържателна полемика, която да способства за реализиране на набелязаните цели.

В откриването на конференцията взе участие и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Той подчертава на решаващото значение на човешкия фактор в процеса на създаване и поддържане на оперативните качества на Сухопътните войски. „ За обезпечаването на подобаващи условия за подготовка и образование на персоналния състав е належащо използването на налични модерни способи ", уточни генерал-майор Попов. Той означи, че друго направление за модернизацията на Сухопътните войски ще бъде намирането на новаторски решения в процеса на самостоятелната и груповата подготовка.

***
Конференцията на тематика „ Програмите за превъоръжаване и рационализация на Сухопътните войски на Република България (2017 г.-2030г.) - положение, благоприятни условия и вероятности за развиване " е проведена от Асоциацията на Сухопътните войски на България със съдействието на Командването на Сухопътните войски. Целта на форума е доближи на единение в условията на заявителите и потребителите на планове за рационализация и превъоръжаване на родовите и специфичните войски на Сухопътните войски, както и да се оценят опциите на български и задгранични компании за присъединяване в взаимни планове. Чрез форума се търси оптималната неприкритост и реализиране на необятна социална поддръжка на плановете за превъоръжаване и рационализация на Сухопътните войски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР