Превалявания ще има в западната половина от страната, в югозападните

...
Превалявания ще има в западната половина от страната, в югозападните
Коментари Харесай

Есента ще ни напомни за себе си с повече дъжд, вятър и хладно време

Превалявания ще има в западната половина от страната, в югозападните региони тук-там количествата ще са по-значителни и ще прегърми. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър, в Югозападна България вятърът ще е от югоизток. Минималните температури ще са сред 10 и 15 градуса, а оптималните - сред 16 и 21 градуса, сочи прогноцата на Национален институт по метеорология и хидрология.
Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за месеца и още ще се увеличи.
Над Черноморието облачността ще е забележителна. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури на въздуха са 19-20 градуса. Температурата на морската вода е 20-21 градуса. Вълнението на морето ще към три бала.
Над планините облачността ще е забележителна с валежи от дъжд, по най-високите елементи от сняг. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър, по най-високите елементи от запад. Максимална температура на височина 1200 метра към 12 градуса, на 2000 метра - към 6 градуса.
В четвъртък и петък вятърът ще се резервира от изток-североизток, в западната половина от страната ще е слаб до сдържан, в източната - по-често сдържан. Ще доминира облачно време, валежи, най-вече слаби, ще има единствено на обособени места, основно в Южна България и по Черноморието.
Вторият ден преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 15 и 20 градуса, минималните - сред 7 и 12 градуса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР