Претенцията за обезщетение за неимуществени вреди по казуса с разменените

...
Претенцията за обезщетение за неимуществени вреди по казуса с разменените
Коментари Харесай

„Шейново“: Нека съдът реши какви да са обезщетенията за разменените бебета

Претенцията за обезщетение за неимуществени вреди по проблема с разменените бебета в болница " Шейново " следва да се отнесе към съда. Това оповестиха от лечебното заведение.

Съветът на шефовете се е срещнал със мнението на външния съветник, направено във връзка със декларираната рекламация от едно от фамилиите по проблема с разменените бебета.

Анализът се основава на обзор на близо 600 правосъдни каузи в региона на медицинските деликти в интервала от 2007 година до 2022 година За да се обезпечи изчерпателност, е осъществена инспекция и на други каузи (извън медицинските деликти), по които се присъждат компенсации за неимуществени вреди, изразяващи се в стрес, терзание, потрес от поднесена информация, страдалчество (без причиняване на физически увреждания).

Предвид събитието, че въпросът е невиждан , а диапазонът на присъждани компенсации за неимуществени вреди в правосъдната процедура е необятен, Съветът на шефовете на " Шейново “ реши да довери разглеждането на проблема на съда .

Бебетата са родени през септември 2022 година в болница " Шейново ", като през декември стана ясно, че са разменени. До проблема се стигна, откакто една от майките, след изработен генетичен тест, открива, че детето, което отглежда, не е нейно . Другата майка предяви иск към болничното заведение в размер на 300 хил.лв. Децата към този момент са при биологичните си родители.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР