Претенциозната водеща по Нова ТВ Лора Крумова демонстрира тази вечер

...
Претенциозната водеща по Нова ТВ Лора Крумова демонстрира тази вечер
Коментари Харесай

Лора Крумова трепе с историческа неграмотност – Царство България обявило война на СССР?

Претенциозната водеща по Нова ТВ Лора Крумова показва довечера тотална историческа неначетеност или  просто е толкоз облъчена от комунистическото минало, че не може да направи разлика сред истината и пропагандата. В изявление със Светлозар Раянов, мъжът,който преди дни счупи плочата с „ признателен “ надпис на паметника на руския окупатор, Крумова разгласи авторитетно: „ Царство България афишира война на Съветския съюз. “

Невежеството в България е навсякъде, само че когато медии и водещи претендират за водещо място в публичното схващане е неприемливо да се приказват тотални нелепости и лъжи.

Крумова в никакъв случай не е блестяла с грамотност, само че най-малко фактът, че дълго време беше екранен сътрудник на ерудирания Георги Коритаров я задължава да бъде по-прецизна, когато приказва на публиката по значими тематики.

Истината е, че България, в никакъв случай не е обявявала война на болшевиките. Напротив от самото начало на Втората международна война страната ни резервира дипломатическите си връзки с Москва, а съветският дипломат показва мощно наличие в царството. България афишира война на Съединени американски щати и Англия, а разследване на това са разрушителните бомбардировки над София.

На 5 септември 1944 година Съюз на съветските социалистически републики посредством резидента си в София публично афишира война на България, макар, че на 26 август, под опасността от настъпващата Червена войска, държавното управление на Иван Багрянов афишира неутралитет и се разпорежда немските войски да изоставен страната, а отказващите да бъдат разоръжени. Още преди формалното оповестяване на войната българското държавно управление взема решение да не се оказва опозиция на вероятно руско нахлуване. Няколко часа след оповестяването на войната то публично желае подписване на помирение, като се приготвя да разгласи публично война на Германия.

Историческата фактология за тези съдбовни мигове за родината са изяснени от дълго време, само че в главата на водещата Крумова  болшевишкият прочит на това повратно време продължава да господства.
Все отново разяснявайки тази нелепа обстановка е по-добре да имаме вяра, че става дума за елементарна неначетеност, а не за поръчкова операция и подправяне на историята по напътствие на Елеонора Митрофанова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР