Претендентите за лидерския пост в Консервативната партия ще бъдат сведени

...
Претендентите за лидерския пост в Консервативната партия ще бъдат сведени
Коментари Харесай

Великобритания: Още един кандидат за премиер ще бъде елиминиран днес

Претендентите за лидерския пост в Консервативната партия ще бъдат сведени до четирима през днешния ден, когато торите ще гласоподават на третия кръг от конкуренцията за правоприемник на Борис Джонсън, предадоха ДПА и Прес асосиейшън.

Оставащите претенденти взеха през вчерашния ден присъединяване в ефирен спор. Бившият финансов министър Риши Сунак, който оглави и двата първи вота, влезе в конфликт с министърката на интернационалната търговия Пени Мордонт и външната министърка Лиз Тръс по въпросите на стопанската система.

А бившaта министърка по въпросите на равенството Кеми Бейдънок и Том Тугендхат, които приключиха надлежно на четвърто и пето място при последното гласоподаване и се борят да избегнат елиминиране, се скараха за това кой има задоволително опит, с цел да бъде министър-председател.

Тръс ще се надява да вземе гласове от основната прокурорка Сюела Брейвърман, която поддържа кандидатурата ѝ, откакто беше отстранена на последния тур. Въпреки че гласоподава за оставане на страната в Европейски Съюз на референдума през 2016 година, външната министърка е подкрепяна от доста брекзитъри.

Освен в случай че забележителна част от 27-те депутати, които предишния път гласоподаваха за Брейвърман, в този момент не преминат към нея, очакванията на Тръс да измести Мордонт от второто място може да се окажат дребни.

Топдипломатката стартира борбено дебата, атакувайки Сунак за това, че е повишил налозите до най-високото им равнище от 70 години насам, като по този метод е задушил икономическото възобновяване.

Бившият финансов министър отвърна на удара, като я упрекна, че популяризира не консервативни, а социалистически хрумвания.

По-късно той я попита остро защо съжалява най-вече - по тази причина, че е била привърженичка на оставането в Европейски Съюз или на партия " Либерални демократи ". Сунак също се заяде с Мордонт, като съобщи, че нейният проект за облекчение на финансовите правила и " слагане на ежедневните сметки върху кредитната карта на страната " е " освен неправилен, само че и рисков ".

" Дори Джереми Корбин не е стигнал толкоз надалеч ", добави той, имайки поради някогашния лейбъристки водач.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР