Претърсиха къщата на легендарния Наим Сюлейманоглу в истанбулския квартал Буюкчекмедже,

...
Претърсиха къщата на легендарния Наим Сюлейманоглу в истанбулския квартал Буюкчекмедже,
Коментари Харесай

Шок! Откриха скелети в къщата на Наим Сюлейманоглу

Претърсиха къщата на именития Наим Сюлейманоглу в истанбулския квартал " Буюкчекмедже ", само че вместо търсените медали на първенеца, вътре бяха открити скелети на птици и перушина, написа 24rodopi.com.

Решението за влизането в дома в починалия Сюлейманоглу е на съда, който преглежда жалбата на дъщерите му. Сезин и Есин Сюлейманоглу настояват, че са изчезнали 13 медала, измежду които и трите златни олимпийски, и упрекват създателите на кино лентата за татко им.

" Голямото търсене на медалите " не даде резултат, само че вещото лице и правосъдният състав установили, че " купите и подаръците на именития щангист са разпилени на пода, а лекият автомобил извън - оставен без гуми ".

Касата била отворена, а наличието й - изчезнало.

Както към този момент 24rodopi.com писа, липсват трите златни олимпийски медала на именития тежкоатлет. Това настояват дъщерите на родения в момчилградското село Птичар щангист Сезин и Есин в искова молба до съда в Истанбул.

Адвокатът на дъщерите Азиз Демир съобщи, че на 3 октомври е било осъществено претършуване от правосъден екип в жилището, което Сюлейманоглу обитаваше приживе. Присъствали и адвокатката на японската щерка на Наим, Секаи Мори, и специалисти, назначени от съда. Били претърсени шкафовете, чекмеджетата, касата, мазето, само че медалите не били открити. „ Жилището на Наим намерихме в извънредно занемарен тип, доста от купите и грамотите бяха разпилени по пода и изпочупени. Не се откриха следи от 13-те медала, за които дъщерите алармираха, че са присвоени. Отворихме касата, чийто ключ беше върху нея, само че тя беше празна “, сподели пред турски медии Азиз Демир.

По думите му, ще бъде издигнат иск пред прокуратурата против лица, за които се счита, че имат ключове от жилището.

„ Знаем, че в този апартамент бе настанена майката на починалия. След това тя отпътува за България и научихме, че някои от приятелите на починалия щангист имали ключове от жилището, че са влизали и излизали. Прозорците на жилището бяха оставени отворени “, сподели юристът.

„ Непростимо е медалите на щангиста да бъдат търсени по този позорен за паметта му метод, те би трябвало да бъдат предадени на държавните институции и да бъдат изложени в музейна колекция, а не да обикалят по всякакви продукции “, добави Азиз Демир.

„ Наистина и аз се разстроих доста, за жал в къщата имаше многочислени скелети на птици. Прозорците са били оставени отворени, къщата е занемарена, изключително купите и доста дарове са захвърлени на пода, доста тъжна картина.



Наим с дъщерите си и кадър от кино лентата - майката и сина-шампион

Причината е, че ключовете не ни се дават и фамилията не може да окаже нужната грижа. Адвокатът на японската му щерка също беше там, той също се разстрои, само че не знам отношението им по тематиката. Сейфът беше отворен, за жалост беше празен, защото ключът беше на него.

Жалко е, че европейските и олимпийски медали на обичан от цяла Турция и целия свят състезател, обикалят от ръка на ръка, част от тях се употребяват и по студията. Вярвам, че тези медали би трябвало да бъдат конфискувани от страната и изложени в музей “, твърди юристът.

Дъщерите на Наим упорстват и съдът да спре кино лентата. Те упрекват и брата на Наим – Мухаррем Сюлейманоглу. " Целта на кино лентата е несправедлива облага. Някои от проблемите в живота на татко ни, които би трябвало да се пазят в загадка, ще бъдат разкрити ", настояват двете дъщери на Наим. Разкриването на тези обстоятелства щяло да се отрази отрицателно върху реномето на двете му дъщери в обществото в бъдеще, настояват юристите им.

В правосъдния иск се твърди, че дъщерите Сезин и Есин са научили от вестниците, че животът на татко им ще бъде запечатан на кино лента. В желае още написа: " Ищците научиха, че филмът ще бъде показван по кината на страната и че единствено Мухаррем Сюлейманоглу ще получи хонорар. Има клюки, че в случай че филмът е с висок рейтинг, двете дъщери на умрелия Наим Сюлейманоглу ще получат жилища ".

В изнесените нови данни излиза наяве, че сестрите Сюлейманоглу се обърнали към съда, откакто открили неналичието на медали на Наим от европейски и международни шампионати.
" Братът на щангиста - Мухаррем Сюлейманоглу, е споделил, че златните медали от олимпиадата в Сеул през 1988 година, олимпиадата в Барселона през 1992 година и олимпиадата в Атланта през 1996 година от девет години са у него.

Той е споделил пред съда, че тези три медала към момента са в продуцентската компания, че медалите са употребявани за фотосите и че към момента снимането на кино лентата продължава ", твърди юристът на сестрите Азиз Демир. Както към този момент 24rodopi.com писа, Сезин и Есин Сюлейманоглу не са давали позволение медалите да бъдат употребявани или показвани във кино лентата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР