Pret A Manger беше глобен с 800 000 британски лири, след като член на персонала се заклещи в страничен фризер

...
Облечена само с дънки и тениска, тя се опита да
Коментари Харесай

Облечена само с дънки и тениска, тя се опита да се стопли, като се движеше, но състоянието й започна да се влошава.

Дишането й ставаше все по-трудно и усещанията в бедрата и стъпалата й започнаха да избледняват.

В опит да се предпази от студения въздух, който духа от вентилатора, тя се бореше да разкъса картонена кутия, пълна с шоколадови кроасани, но ръцете й бяха твърде студени, за да я счупи.

След спасяването й, разследване разкри липсата на подходяща оценка на риска за служителите, работещи в среда с контролирани температури.

p>

Според информация от системата за отчитане на Pret през последните 19 месеца е имало няколко случая, когато е трябвало да се справят с проблеми със счупени или замръзнали бутони. Един инцидент през януари 2020 г. в същата кухня включва работник, който остава в капан във фризера, защото не може да отвори вратата отвътре.

London ULEZ: Къде ще обхваща разширената зона на Голям Лондон, защо Садик Хан я е създал и защо е непопулярна сред някои

В този случай вътрешният механизъм за освобождаване на вратата не функционира правилно.

Следователно веригата за сандвичи се призна за виновна пред Уестминстърския магистратски съд във вторник за престъпление, което противоречи на Закона за здравето и безопасността при работа от 1974 г. след разследване от Уестминстърския съвет.

Съветникът Айша Лесс, зам. лидер и член на кабинета за общности, обществена защита и лицензиране каза: „Шокиращите подробности за този случай показват липса на дължимата грижа и внимание.

„Този ​​инцидент показва, че пренебрегването на основните мерки за безопасност може да има най-сериозни последици последствия."

Тя добави: „Надяваме се значителната глоба, присъдена в съда, да действа като предупреждение, предотвратявайки това да се случи никога повече.

"Градският съвет на Уестминстър ще продължи да работи с бизнеси, за да се уверите, че най-високите нива на здраве и безопасност се поддържат последователно и да обучат персонала за безопасна практика."

Прочетете повече:
COVID бустерното задвижване се предлага, тъй като се появява нов вариант
Престъпници да бъдат принудени да присъстват на изслушванията за произнасяне на присъдата

Говорител на Pret A Manger каза: „Невероятно съжаляваме за опита на нашия колега и разбираме колко тревожно трябва да е било това.

„Ние пренесохме направихме пълен преглед и работихме с производителя, за да разработим решение, за да спрем това да се случва отново.

„След инцидента ние преразгледахме всичките си съществуващи системи и, където е подходящо, подобрихме тези процеси и съдейства изцяло на разследването на градския съвет на Уестминстър."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР