Пресцентърът на МВР разпрати изявление по българските медии, в което

...
Пресцентърът на МВР разпрати изявление по българските медии, в което
Коментари Харесай

МВР развозва машини насам- натам по указания на ЦИК

Пресцентърът на Министерство на вътрешните работи разпрати изказване по българските медии, в което оповестява връзката си с ЦИК по отношение на превоза на машините за гласоподаване.  Оттам акцентират, че задължението на Министерство на вътрешните работи при превозването на изборните материали, в това число машини за гласоподаване, е обвързван единствено и само със съпровождане .

Според позицията на Министерство на вътрешните работи на 26 октовмри ЦИК изпраща писмо до министъра на вътрешните работи с приложени графици за превоз на 27 октовмри до всички СИК , в които ще се гласоподава машинно.

На същата дата постъпва второ писмо от ЦИК до шефа на Групово дело " Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма ", в което дават позволение за " разпределението на машините по всички рампи за товарене да стартира от 18.00ч на 26.10.2023 година " , както и за приемането на машините в интервала от 27.10.2023г до 31.10.2023 година "

На съображение на двете писма Министерство на вътрешните работи стартира съпровождането на транспортните средства с машините за гласоподаване към СИК в страната, като първия камион с машини напуща склада на " Карго - партнер " в 13.40 часа.
 Жандармерията връща машините за гласоподаване в склада
Жандармерията връща машините за гласоподаване в склада

Министерство на вътрешните работи не разполага с отчета на ДАНС

На 27 октомври (вчера) в Министерство на вътрешните работи постъпва ново писмо от ЦИК , което гласи, че " по отношение на решение №2819-МИ от 27.10.2023г на Централната изборна комисия " не би трябвало да се изнасят повече машини за гласоподаване от склада на " Карго-партнер " ЕООД. В писмото написа още, че " всички изнесени машини, пристигнали в регионалните центрове " неотложно би трябвало да се приберат в склада . " След прибиране в склада и на машините с конфигурирана демоверсия да не се позволява внасяне и изнасяне на машини за гласоподаване ".

От Министерство на вътрешните работи напомнят, че извеждането на машините за гласоподаване от склада и тяхното съпровождане до СИК се прави по еднакъв метод при всички избори, в които се употребяват те.
 В неделя на изборите – единствено с хартия
В неделя на изборите – единствено с хартия

Решението бе взето от ЦИК, комисията била осведомена с отчета на ДАНС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР