Престъпността в страната расте, вече достига до положението от 90-те

...
Престъпността в страната расте, вече достига до положението от 90-те
Коментари Харесай

Гешев алармира: Престъпността в страната расте, вече достига до положението от 90-те години

Престъпността в страната пораства, към този момент доближава до ситуацията от 90-те години. Причините са и  стопански, и социални. За това сигнализира основният прокурор Иван Гешев на откриването на Общото заседание на административните ръководители на прокуратури.

" Надявам се българската политическа класа да смъкна розовите очила и да види това, което виждат българските жители – този взрив на престъпността. В огромната си част този взрив се дължи на съзнателни (надявам се да не е така) политически дейности за възпрепятстване на търсенето на наказателна отговорност от лица, за които се допуска, че са направили съществени закононарушения ", сподели още Гешев, представен от през днешния ден.бг.

Според него липсва държавна политика, която да бъде ефектива против войната по пътищата.

" След разпоредена инспекция на ВАП, след злополуката на Автомагистрала " Струма ", за положението на пътната мрежа, констатацията е, че няма автомагистрала или първокачествен път, който да няма големи проблеми ", добави основният прокурор.

Той засегна и работата с Министерство на вътрешните работи.

" Обективен фактор е, че Министерство на вътрешните работи е в комплицирана обстановка.  А ние с Министерство на вътрешните работи сме скачени съдове - в случай че те не разкрият закононарушение, надлежно да ни подадат информация, няма по какъв начин да се развива наказателното произвеждане. И защото всички са доста щастливи от закриването на Специализираната прокуратура, в последните 4-5 месеца някой да е чул за " осъществена ", в случай че употребявам полицейския термин, проведена незаконна група за опиати? Няма такива случаи. Трябва да създадем всичко допустимо в границите на личните си пълномощия, да минимизираме вредите за българските жители. А тези вреди са растеж на престъпността ", сподели Иван Гешев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР