Престъпната групата е събирала "такса спокойствие" за разпространение на наркотициОбщо

...
Престъпната групата е събирала "такса спокойствие" за разпространение на наркотициОбщо
Коментари Харесай

Задържаха група за рекет и изнудване в Бургас

Престъпната групата е събирала "такса успокоение " за разпространяване на опиати

Общо 8 души са арестувани през последните два дни при профилираната полицейска интервенция на територията на Бургас. Полицията е следяла групата още от февруари. Като подстрекател е апетитен известният в престъпните среди някогашен ММА боецИлко Паскалев. Групата е изнудвала и принуждавала лица, измежду които и деца на възраст сред 14 и 18 години, да продават опиати на територията на града. В някои случаи се е стигало и до физическа експанзия, съобщи.

"Четири лица в съучастничество, надлежно като помагачи са причинители и са осъществявали изнудване по отношение на други със закани, касаещи тяхната телесна цялост, имущество и оказване на психическо влияние и тормоз ", съобщи Георги Чинев, началник на Окръжната прокуратура в Бургас.

От прокуратурата разкриха какъв е бил механизмът на деяние на незаконната група.

"Единият е даване за продажба от тяхна страна на други лица, продажба на наркотични субстанции и след това, откакто не може да се върне на време сумата от продажбата, стартира налагане - ще използваме термина "на санкции ", които санкции не престават дълготрайно време и вторият метод - определяне от страна на обвинените на лица, които популяризират наркотични субстанции и надлежно налагане на насила върху тези лица от страна на получилите обвиняване причинители да им заплащат по този начин наречената "такса успокоение ", добави старши комисар Калоян Калоянов, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас.

Престъпната група е обезвредена на прага на летния сезон. Според полицията в разгара на лятото пласирането на опиати се разраства.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР