Престъпна схема за придобиване на шофьорски книжки разкриха от сектор

...
Престъпна схема за придобиване на шофьорски книжки разкриха от сектор
Коментари Харесай

Инструктор пращал други хора на шофьорски изпити, вместо курсистите си

Престъпна скица за придобиване на шофьорски книжки разкриха от бранш ”Икономическа полиция” при ОДМВР - Бургас. Оказва се, че книжки са вземали курсанти, които даже не са явявали персонално на изпитите.
Организатор на схемата е 62 годишния К.Н. от Бургас - инструктор с частна школа, който употребявал трети лица с цел да се явяват вместо негови курсанти на теоретичните и на практика изпити за придобиване на дееспособност за ръководство на МПС от категория „ В “, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Констатирано е, че единствено за няколко месеца през 2018 година инструктора К.Н провел няколко индивида, които се явявали вместо девет негови „ курсанти”, обучавани по данни от „ Автомобилна администрация” в неговата частна школа. Установени и арестувани са лица, явявали се вместо курсантите на уредника на схемата, както и лицата, поръчали на К.Н. въпросната „ услуга”.
К.Н. е арестуван, осъществено е претършуване на жилището му и употребения от него автомобил – „ Ауди”, с бургаска регистрация.
Установено е, че явяването на подправените курсанти е проведено, посредством потреблението на подправени персонални карт, в които са посочени действителните данни на лицата, искащи да придобият удостоверение за правоуправление, само че с сменени фотография на третите лица, които се явяват вместо тях.
Организаторът на схемата е арестуван за 72 часа, като след приключването им, му е наложена мярка „ непрекъснато задържане под стража”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР