Престъпна група за незаконен трафик на мигранти от Турция за

...
Престъпна група за незаконен трафик на мигранти от Турция за
Коментари Харесай

Разкриха престъпна група за незаконен трафик на мигранти в Гърция

Престъпна група за противозаконен трафик на мигранти от Турция за Гърция беше разрушена от гръцкия отдел за ръководство на миграцията в Атика, съобщи организация АНА-МПА.

Полицейската интервенция е извършена в сряда в центъра на Атина, където са разпознати и задържани петима членове на групата – двама чужденци на възраст 46 и 28 години и трима гръцки жители на възраст 48, 57 и 60 години, измежду които и техният водач.

Срещу тях са повдигнати обвинявания за закононарушения, свързани със основаване и присъединяване в незаконна организация, трафик на мигранти, подправяне на документи и пране на пари от незаконна активност. 

Арестуваните членове са подпомагали трафика на мигранти от Турция до Гърция, като са осигурявали сполучливото минава на коли, пренасящи мигранти от границата до Атина.

За превозването на всеки мигрант групата е получавала по 2000 евро, като е разполагала с 271 легални автомобила. Организацията е работела по одобрена скица за закупуване на колите, като покупката се е заплащала в брой. Един от трима в групата е работил като реализатор по прехвърлянето, до момента в който другите са подготвяли нужните подправени документи на несъществуващи лица, нужни за приемане на регистрация за придвижване.

Някои от транспортните средства са били препродавани на двойно по-висока цена на други трафиканти, като общата облага от продажбите надвишава 2,7 млн. евро.

Престъпната организация е рекламирала незаконните си услуги в обществените мрежи, с цел да притегли нови „ клиенти “, написа организацията.

При осъществените обиски е открита работилница за подправени документи, откъдето са конфискувани както огромен брой подправени документи, по този начин и подправени кръгли печати, мобилни телефони, коли и 13 650 евро.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР