Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков отказа да отговори

...
Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков отказа да отговори
Коментари Харесай

Синът на Песков - наемник от Вагнер?

Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков отхвърли да отговори на въпрос за 33-годишния си наследник Николай Песков, за който се твърди, че се е сражавал в Украйна шест месеца като част от ЧВК " Вагнер " на Евгений Пригожин, оповестява съветската работа на Би Би Си.

" Някога той е служил във въоръжените сили... Сега е взел такова решение. Да, в действителност, взел участие е в СВО ( " Специалната военна интервенция " - по този начин в Русия назовават войната в Украйна - бел.ред.). Не бих желал да приказвам повече ", цитира съветското издание РБК представителя на Кремъл.

В петък в телеграм канала " Позивна Брус " беше оповестено видео, в което Пригожин твърди, че Песков го е помолил да " вземе сина му като елементарен артилерист " в ЧВК " Вагнер ", след което Песков-младши e воювал " до колене в тиня... на " Ураган " (съветска реактивна система за залпов огън).
 ISW: Руското военно командване се пробва да убеди Путин да премине в защита
ISW: Руското военно командване се пробва да убеди Путин да премине в защита

А Пригожин пробва да отклони Русия от " денацификацията " на Украйна

В събота Пригожин добави детайлности: Песков-старши се обърнал към него през лятото, взели Песков-младши във " Вагнер ", като трансформирали името, семейството и бащиното му име , за него се твърди, че е минал триседмично образование в щурмовите елементи на групировката, след което той " отпътува за Луганск, където " е трябвало да се разшири консолидираният артилерийски дивизион " и той е " назначен като член на екипаж на " Ураган ". " Шест месеца по-късно синът на Песков е излязъл в отпуск.

В същия ден " Комсомолская истина " разгласява изявление с Николай Песков. " Когато взех решение за себе си да вземам участие в CBO, не знаех по какъв начин да стигна до там. Защото, когато всичко стартира, нямаше толкоз доста информация, колкото има в този момент. Така че, да, трябваше да се обърна към моя татко. Попитах по какъв начин вярно да се свържа с ЧВК. И той ми оказа помощ с това ", споделя Песков-младши.

Миналата година сътрудниците на Алексей Навални му звънели да го питат " дали отива на фронта ". " Знаете ли, когато се обадиха, в действителност се подготвях за службата, за пътуването ", споделя Николай Песков.
 Песков е убеден, че
Песков е убеден, че " специфичната военна интервенция " ще реализира задачите си

Участието на НАТО в спора няма да повлияе на крайния резултат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР