Прессекретарят на патриарха на Москва и на цяла Русия Кирил

...
Прессекретарят на патриарха на Москва и на цяла Русия Кирил
Коментари Харесай

Руската църква обясни за самолета на патриарха

Прессекретарят на патриарха на Москва и на цяла Русия Кирил - отец Александър Волков, изясни пред публицисти в Екатеринбург от кое място главата на Руската православна черква разполага с частен аероплан.

Частният аероплан Embraer Legacy 600, с който патриархът долетя в петък, 13 юли, в Екатеринбург, му е възложен от бизнесмени, оказващи услуги на църквата. За това не се харчат пари на църквата или пари на съответни епархии, акцентира Волков, представен от съветски осведомителни уеб сайтове.

Той отбелязва, че на патриарха му е необходим персонален аероплан, защото постоянно пътува по комплицирани направления и потреблението на постоянни полети би го затруднило, написа „ Сега “.

Но и да лети с постоянни авиолинии, това отново би провокирало рецензии. Ако е с бизнес класа – неприятно, в случай че е в икономическа пък би се изтълкувало като показно, счита прессекретарят, като прибавя, че Руската православна черква не има намерение да разгласява информация за покупките си, както страната.

За чиновниците на църквата е значимо да не провокират неодобрение поради мощното имуществено разслоение в обществото, само че пък би било още по-лошо, в случай че църквата се пробва да скрие своите материални богатства, акцентира Волков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР