Карин Жан-Пиер се раздели с партньорката си Сюзан Малво

...
Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер се раздели с дългогодишната
Коментари Харесай

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер се раздели с дългогодишната си партньорка, журналистката Сузан Малво.

Жан-Пиер разкри новината в интервю за Vogue, публикувано онлайн в четвъртък. Това дойде в контекста на родителството – Жан-Пиер и Малво имат 9-годишна дъщеря Солей.

Родителството „напоследък стана по-голямо предизвикателство“, съобщава Vogue. „Жан-Пиер и Малво се разделиха.“

„Аз съм самотна майка, която съм родител на това невероятно дете“, каза Жан-Пиер пред публикацията. „Нашият приоритет номер едно е нейната поверителност и да се уверим, че създаваме благоприятна среда.“

Жан-Пиер и Малво се срещнаха на Националния конгрес на Демократическата партия през 2012 г. Малво беше кореспондент на Белия дом за CNN за повече от десетилетие. Тя напусна поста през януари.

Жан-Пиер е първият чернокож, първият член на LGBTQ+ общността и първият имигрант, който е прессекретар на Белия дом. Тя пое поста през май 2022 г., наследявайки Джен Псаки. Преди това Жан-Пиер беше главен заместник-прессекретар в Белия дом.

Преди това тя работи в кампанията на Байдън-Харис, първо като старши съветник и след това началник на кабинета на Камала Харис, което я прави първата чернокожа и първата лесбийка, която заема тази позиция за кандидат за вицепрезидент. Преди това тя е била служител в администрацията на президента Барак Обама и в двете му президентски кампании, главен служител по връзки с обществеността за MoveOn.org и коментатор за NBC и MSNBC.

На брифинги за пресата тя често е коментирала по проблемите на ЛГБТК+, осъждайки анти-ЛГБТК+ законите в Уганда и в американски щати като Флорида и Тенеси и възхвалявайки приемането на Закона за уважение към брака, който записа равенството в брака в законите на САЩ. Тя сподели своята история за излизане през октомври миналата година на Националния ден за излизане на пазара. Тя също така използва своята платформа, за да осъди расизма, насилието с оръжие и липсата на усилия за ограничаването му, както и крайнодесните републиканци.

Профилът на Vogue обсъжда нейния забързан график и критиките, които е понасяла в социалните медии , от репортери и дори от някои политици от Демократическата партия. Коментарите в социалните мрежи понякога са заплашителни. „Хората, които ме обичат, са загрижени“, каза Жан-Пиер пред Vogue. „Но аз не се разхождам, страхувайки се за живота или сигурността си. Това не е нещо, за което се тревожа. Тревожа се повече за дъщеря си.“

По-рано в живота си тя не е планирала да стане родител и идеята на Малво е била да осинови дете, отбелязва Vogue. Но Жан-Пиер откри, че това да има дъщеря е помогнало още повече да подхранва нейния активизъм. „Всичко, което правим, водени от президента, ще има значение не само днес, но и утре и до края на живота ни“, каза тя пред списанието. „Това, което правим, със сигурност ще промени траекторията на нейния живот.“

The Advocate търси коментар от Жан-Пиер относно раздялата.

На снимката отляво: Карин Жан -Пиер и Сузан Малво

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР