Преразпределението на излишъка ще остане в историята като кражбата на

...
Преразпределението на излишъка ще остане в историята като кражбата на
Коментари Харесай

БСП: Преразпределението на излишъка ще остане в историята като кражбата на годината

Преразпределението на остатъка ще остане в историята като кражбата на годината, съобщи в декларация от името на ПГ на "БСП за България " заместник-председателят на групата Антон Кутев.

Той уточни, че се чака годината да приключи с 2,8 милиарда лв. остатък, което е повече от 10 % над заложените доходи в бюджета за тази година. "Огромни пари, изкарани с с тежък труд от българите, платени на страната със скърцане на зъби, в изискванията на тежък недостиг ", уточни Кутев. "Управляващите казвате, че сте свършили доста добра работа и по тази причина сте събрали толкоз доста пари над плануваните в бюджета - това, както всички знаем, си е неистина ", разяснява той.

Кутев напомни, че при разискването на Бюджет 2018 от Българска социалистическа партия неведнъж са планували, че страната ще събере повече доходи. "Тогава ви казахме, че съзнателно подценявате приходната част на бюджета с една много неподчтена цел - да дадете опция на Борисов да преразпредели еднолично 2 или 3 милиарда от паричките на българските жители, заобикаляйки законите на страната, пренебрегвайки духа на закона, без никаква конкуренция и бистрота ", уточни той. Кутев разяснява, че събраните близо 3 милиарда лв. повече в този момент се харчат по най-непрозрачен метод и "в интерес не на българските жители, а на двама или трима индивида, които ще станат непристойно богати ". Аз знам името на най-малко един от тези хора, добави той.

Заместник-председателят на ПГ на "БСП за България " напомни предложенията на левицата предходната година, които са щели да костват 2 милиарда лв. и 134 млн. лв. - за преизчисляването на пенсиите, покриването на задълженията на държавните лечебни заведения и на задълженията на НЗОК към задгранични здравноосигурителни каси. Всичко това не се случи, тъй като от пенсиите на пенсионерите не може да се краде, разяснява Кутев. "Социалните разноски, които ние ви предлагахме, не са по душата на Борисов, тъй като пенсионерите комисионни не заплащат ", добави още той.

Пряко доказателство за това, че точно комисионните са мотивацията ви за деяние е методът, по който тази седмица харчите парите на българските жителите, разяснява Антон Кутев. Той уточни, че през вчерашния ден държавното управление е решило да изхарчи 1 350 000 000 лв. от остатъка за строителството на автомагистрала "Хемус ". По думите му тези пари ще бъдат изхарчени без никакви публични поръчки, те ще бъдат предоставени на държавната компания "Автомагистрали ", която няма никакъв потенциал да извърши сходно строителство - няма машините, няма личния състав, няма материалите, т.е. тя ще предложи дейностите по градежа на други частни компании.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР