Преработеният проект за стадион „Христо Ботев“ ще бъде входиран в

...
Преработеният проект за стадион „Христо Ботев“ ще бъде входиран в
Коментари Харесай

Проектът за стадион „Христо Ботев“ ще бъде входиран през януари 2022 година


Преработеният план за стадион „ Христо Ботев “ ще бъде входиран в Община Пловдив още през януари следващата година. Това стана ясно през днешния ден на среща в общината сред кмета Здравко Димитров, заместник-кмета по строителство Пламен Райчев, проектанта арх. Георги Савов, строителния контрол и изпълнителя на обекта Илиян Филипов, шеф на компания ПИМК. На срещата участваха и представители на трите най-популярни фракции на почитателите на Ботев.

С входирането на цялостната планова документи строителят ще може да продължи работата по обекта и да съблюдава периодите, закрепени в публичната поръчка за реконструкцията и дострояването на стадиона.

Община Пловдив е изпратила на проектанта арх. Савов възлагателно писмо за препроектирането му, след приемането от Общински съвет на предлагането на кмета Димитров да бъдат гласувани спомагателни средства за тази активност, защото тя не е включена в обсега на публичната поръчка. Предстоят съгласувателни процедури с електроразпределителното сдружение EVN и с ВиК, които ще бъдат изпълнени в най-кратки периоди и през януари строителят ще може да възобнови работа.

„ Когато работим в синхрон, нещата се получават. Никой няма изгода от напрежение, забавянето се наложи заради административните периоди за всяка една от измененията в плана, които са неизбежни. Ние вършим всичко допустимо като възложител да ускорим нещата и доникъде на януари компанията реализатор ще възобнови активността си “, съобщи след срещата кметът Здравко Димитров.

Проектантът проектант Савов добави, че в първичния план от 2012 година са направени най-малко четири основни промени, което е довело до забавянето.

След като той входира документите, работна група, формирана от специалисти от Община Пловдив и компанията реализатор ще създадат прецизен план за какъв стадий на градежа ще стигнат отпуснатите средства в размер на 25 милиона лв. с Данък добавена стойност. Те ще обмислен и каква сума ще би трябвало за цялостното довеждане докрай на стадион „ Христо Ботев “ и ще срещнат представителите на почитателите с плановете.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР