Препоръка за временно преустановяване на къпането в морето в засегнатите

...
Препоръка за временно преустановяване на къпането в морето в засегнатите
Коментари Харесай

РЗИ: Не се къпете в морето край Царево заради навлизането на огромни маси кална вода

Препоръка за краткотрайно прекратяване на къпането в морето в засегнатите от бедствието зони в Община Царево издаде Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в Бургас. Съобщението е публикувано до медиите и оповестено в интернет страницата на инспекцията; документално е осведомен и кметът на Царево.

Причината са невижданите значителни превалявания и навлизането на големи маси кална вода посредством реки и дерета в морската акватория, осведомиха от РЗИ. Оттам показаха, че подхванатите ограничения са за недопускане неподходящо влияние върху здравето на къпещите се.

Преустановяването на къпането е желателно до доказване сходството на микробиологичните индикатори на морската вода с настоящата нормативна база.

По-рано през днешния ден пред публицисти министърът на околната среда и водите Юлиян Попов сподели, че замърсяването по Черноморието в засегнатите от наводненията региони не е тежко, то е обикновено след стихия. Предполагам, че за няколко дни ще се успокои, добави Попов. Разбира се, има замърсяване вследствие на наводненията, уточни той. По думите му това са краткотрайни замърсявания и равнищата им се правят оценка сега, а виновните институциите наблюдават обстановката. Проверяват се информации в обществените мрежи за изхвърлени предмети, " за евентуални зауствания ", сподели още министърът. Той добави още, че хората не би трябвало да влизат в морето, а водата да се употребява единствено за битови потребности.

Българска телеграфна агенция напомня, че държавното управление разгласи на днешното си съвещание 8 септември за Ден на народен печал в памет на жертвите, починали при наводненията в Царево. В бедствието, което стана на 5 септември, животите си изгубиха двама мъже и две дами. Преди началото на държавното съвещание министър председателят и министрите уважиха тяхната памет с едноминутно безмълвие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР