Преподавателят и журналист Антония Димитрова от ПП Продължаваме промяната е

...
Преподавателят и журналист Антония Димитрова от ПП Продължаваме промяната е
Коментари Харесай

От ПП искат журналистите да носят наказателна отговорност за новини, Тошко Йорданов ги подкрепи

Преподавателят и публицист Антония Димитрова от Политическа партия " Продължаваме промяната " е предложила в Комисията по медиите на Народното събрание публицистите да бъдат подвеждани под наказателна отговорност за изявления. Тошко Йорданов от Има Такъв Народ, който се изрече за крумови закони за публицистите, включващи ампутация на отговорен крак, утвърди концепцията. Това написа проверяващият публицист Атанас Чобанов в своя Facebook профил.

А през вчерашния ден на чуването в Европарламента държавното управление е дало отговор по следния метод на писмен въпрос за медийната независимост в страната, която е на #111 място

" Планира се и работата върху законодателни разпореждания, ориентирани върху възстановяване на прозрачността, отговорността и независимостта на медиите, усилване на ръководството на обществените медии, включително и ограничения за попречване на политизирането на медиите и ограничения, свързани с финансирането на медиите в поддръжка на плурализма и многообразието. Работата ще стартира през втората половина на 2022 година в синхрон с предстоящото издание от страна на Европейската комисия на Акт за свободата на европейските медии. "

Вероятно с наказателната отговорност ще се предотвратява политизирането и ще се покачва отговорността.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР