Преобладаващото мнозинство от американските граждани (77%) е убедено, че водещите

...
Преобладаващото мнозинство от американските граждани (77%) е убедено, че водещите
Коментари Харесай

Американците масово вярват, че медиите разпространяват нарочно фалшиви новини

Преобладаващото болшинство от американските жители (77%) е уверено, че водещите телевизионни канали и вестници в страната популяризират умишлено подправени вести. Това сочат резултатите от изследването на публичното мнение, извършено от университета в Монмаут, Ню Джърси.
От изследователския екип акцентират, че предходната година надалеч по-малко американци са заемали сходна позиция – почти 63% от интервюираните тогава, съобщи БГНЕС.
Масово публикувано е и мнението измежду американците, че малките екрани и вестниците излъчват и разгласяват изфабрикуваните вести под въздействието на така наречен " групи по ползи ". То е било подкрепено от 82% от интервюираните. 42 на 100 пък допускат, че подправените вести са резултат от политическите цели и ползи на самите медии.
Единственото позитивно е, че тази година едвам 31 на 100 от участвалите в изследването считат, че медиите прибягват до тази процедура " постоянно ", а 46% са по-склонни да имат вяра, че това се случва единствено " понякога ".
Социологическото изследване е извършено сред 2 и 5 март, като в него са взели присъединяване съвсем хиляда американски жители над 18 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР