Пренареждане на пазара на горива на дребно в Пловдив. Верига

...
Пренареждане на пазара на горива на дребно в Пловдив. Верига
Коментари Харесай

Пренареждане: Пет бензиностанции в Пловдив минават под нов бранд

Пренареждане на пазара на горива на дребно в Пловдив. Верига бензиностанции,,Шел “, публично наемат пет обекта в Пловдив, благосъстоятелност на,,Емко-М “, за идващите над 10 година Точният период е 10 година и 3 месеца. Под марката на,,Шел “ще работят отсега нататък бензиностанциите на бул,,Христо Ботев “, на,,Васил Априлов “, на бул.,,Санкт Петербург “, на бул.,,Никола Вапцаров “и на,, Пещерско шосе “. Това излиза наяве от решение на Комисията за защита на конкуренцията, с което се позволява концентрацията.
Досега,,Шел “имаше три бензиностанции под тепетата, а с новите обекти ще станат осем.По брой бензиностанции, с най-вече обекти, част от вериги, в Пловдив остават,,Еко “(с 9) и директно по-късно застават,,Петрол “с осем и,,Шел “. После следват,,Севи Ойл “ЕООД със 7 обекта,,,Лукойл България “с шест,,,ОМВ България “с пет,,,НИС Петрол “, които оперират у нас под марката,,Газпром “и,,Ромпетрол “с по 4 обекта.За идния контракт за наем сред,,Шел “и,,Емко-М “се знаеше от края на зимата, още веднъж от известие на Комисията за защита на конкуренцията. Но защото се очакваше концентрацията да окаже влияние върху пазара на дребно с горива в страната, Комисия за защита на конкуренцията предложения и трети лица, включително съперници, да изразят мнения.
Ето за какво окончателното решение се забави много и излезе чак в края на предходната седмица. Комисия за защита на конкуренцията позволява концентрацията с мотив, че пазарният дял на,,Шел България “ще бъде под 15 % както на национално равнище, по този начин и на територията на област Пловдив. Пловдивската,,Емко-М “със съдружници Кольо Паничарски и Емил Мирчев и в предишното е имала договорни връзки с,,Шел “посредством франчайс. После такива имаше и с,,Газпром “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР