Преминаването на символичната границата от €1 милиард стокообмен между България

...
Преминаването на символичната границата от €1 милиард стокообмен между България
Коментари Харесай

Рекорд: Търговията между България и Северна Македония достигна €1 милиард

Преминаването на символичната границата от €1 милиард стокообмен сред България и Северна Македония за 2022 година е реалност и се случва за първи път. Това стана ясно от работно посещаване в Скопие на министъра на външните работи Николай Милков и северномакедонския му сътрудник Буяр Османи.

Новината беше оповестена на бизнес конгрес в Скопие под наслов " Един милиард и по-нататък ". На събитието, което се организира под егидата на двамата министри, участваха над 150 представители на бизнеса и комерсиалните камари на двете страни.

Милков акцентира, че икономическото съдействие ще способства за постигането на основни европейски цели като Зеления и цифровия преход.
 Северна Македония секна вложения за милиони, какъв брой ще й коства това
Северна Македония секна вложения за милиони, какъв брой ще й коства това

Фирмите не могат да продължат работата по електроцентралите си

Енергийната и инфраструктурна съгласуваност са основни предпоставки за развиване на сполучлив бизнес и за резистентност по време на рецесии. В тази връзка посочи, че напъните за осъществяване на Коридор 8 би трябвало да продължат.

Освен това, протичащите процеси в двустранните връзки не са еднопосочни, само че взаимните прояви като бизнес форума способстват за създаване на положителна атмосфера и одобряване на добросъседски връзки.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР