Преминаването на превозни средства ще бъде безплатно и в двeте

...
Преминаването на превозни средства ще бъде безплатно и в двeте
Коментари Харесай

Затворена остава магистралата Атина-Солун, без пътни такси до понеделник

Преминаването на транспортни средства ще бъде гратис и в двeте направления до понеделник, 11/9 в 6 сутринта, от пунктовете за таксуване на моста Рио – Антирио, на Егнатия Одос сред Солун и кръстовището с Йония Одос, по разпореждане на Министър на инфраструктурата и превоза Христос Стайкурас.

Решението е взето, с цел да се лимитират разноските за пътешестване, заради прекъсването на трафика на автомагистралата сред Атина и Солун, заради неприятното време.

Разходите се поемат от страната по силата на Концесионния контракт, като ще последва нова актуализация, в случай че се наложи удължение на тази изключителна мярка.

Националният път Солун-Атина и страничните му пътища са затворени в съвсем половината страна, заради тежката обстановка с наводненията в Тесалия, само че и преливането на река Пеней (Пиниос на гръцки език).

По-конкретно, националният път Атина-Солун е затворен от Катерини до Ламия. В посока Солун националната автомагистрала и нейните странични пътища са затворени от Лариса до Иматия.

Обстановката в Тесалия остава извънредно тежка. Тялото на 77-годишен мъж, беше намерено чак на остров Евбея. Той е липсващ при наводненията от плаж край Волос. Тревога буди и ориста на хората, които към момента се намират в неопределеност. От нощес рисково се повишават и водите на езерото Карла край Волос, като в следствие са залети огромни региони и в югоизточната част на Тесалия.

По въздух са избавени 767 души, на доста места с въздушни средства се доставя храна, вода, медикаменти и завивки. Общо хората, изведени от наводнените региони от избавителните екипи, са 3443.

Сред военните елементи, изпратени в наводнените региони, е и бригада пехотинци, които оказват помощ в мощно потърпевшия от водната буря пристанищен град Волос. Властите изясняват, че военните ще могат да оказват помощ с тежки машини, които по-лесно ще доближават до изолираните села. Военните инженери ще строят краткотрайни мостове на местата, където те са унищожени или развалени.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР