Преминаване от евро към местни валути е един от рисковете,

...
Преминаване от евро към местни валути е един от рисковете,
Коментари Харесай

Лоша прогноза! Проф. Боян Дуранкев разкри един от рисковете, пред които ЕС е изправен

Преминаване от евро към локални валути е един от рисковете, пред които е изправен Европейски Съюз, в случай че заканите от разделяне на общността нарастват. Това разяснява икономистът проф. Боян Дуранкев, предава организация " Фокус ". По думите му от европейска позиция всяко разлюляване на страни и стопански системи е извънредно нежелателно.

„ Има и други прецеденти, които основават огромни проблеми. Навремето огромна част от страните в Европейски Съюз признаха Косово като една демократична и независима страна. Само две или три страни-членки не я признаха, като едната беше Испания и явно е имала доста съществени терзания. Ако продължим по тази логичност, изцяло е допустимо и в други страни, освен в Испания, да се отиде към така наречен „ Европа на нациите “, а не „ Европа на жителите “, добави проф. Боян Дуранкев.

Той сподели още, че в случай че обединяването на Европа продължи, в случай че се отиде към една обща войска, както се е говорело в проекта „ Юнкер “ и се развият демократичните процеси в целия Европейски Съюз, то тогава картината е допустимо да придобие напълно различен темперамент.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР