Премиерката на Франция Елизабет Борн представи днес пътна карта, в

...
Премиерката на Франция Елизабет Борн представи днес пътна карта, в
Коментари Харесай

Правителството се опитва да успокои гневна Франция

Премиерката на Франция Елизабет Борн показа през днешния ден пътна карта, в която в идните 100 дни ще бъдат подхванати дейности за усмиряване на напрежението, подбудено от приемането на противоречивата промяна на пенсионната система, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В послание към сънародниците си, отправено на 17 април, френският президент Еманюел Макрон си даде 100 дни за започването на нови планове, с които да бъде успокоено напрежението в страната. Първа равносметка в тази тенденция ще бъде направена на 14 юли, когато е френският народен празник. Сред предпочитаните въпроси ще бъдат трудовият пазар, имиграцията, обществената администрация, образованието и опазването на здравето. Голямата незнайна е дали основни нормативни текстове в тези области биха могли да бъдат прокарани в Народното събрание след разделянето, подбудено от пенсионната промяна.

След като този законът за пенсионната промяна бе, Макрон стартира обиколка из страната, с цел да популяризира дейностите на държавното управление и да възвърне връзката с французите. Но по време на тези обиколки Макрон бе посрещнат на някои места от стачкуващи, които неведнъж показваха гнева си с дрънчене на тенджери.

Близо три четвърти от французите са недоволни от Макрон, съгласно допитване на " Ифоп " за в. " Журнал дю диманш ", оповестено в неделя.

Днес премиерката разясни, че държавното управление се отхвърля на този стадий от закона за имиграцията, тъй като се притеснява, че към този момент не може да си обезпечи нужното болшинство в Народното събрание по тази тематика. Правителството отсрочва за есента представянето на възможен нормативен текст в тази тенденция. Борн обаче добави, че държавното управление остава ангажирано по миграционната тематика и по тази причина в идните дни 150 спомагателни служители на реда и жандармеристи ще бъдат ситуирани на френско-италианската граница, с цел да се оправят с миграционния напън.

Борн разгласи и законопроект за зелена промишленост, който ще бъде показан в средата на май за да се декарбонизират огромните индустриални вериги и 50 индустриални обекта, които са най-големите източници на парникови излъчвания в страната.

Борн даде обещание и по-справедливо систематизиране на благосъстоянията, създадени от френските компании и ги прикани да работят групово, с цел да индексират заплатите на чиновниците си.

Относно околната среда Борн даде обещание целеви средства за топлинното саниране на жилищата.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР