Премиерите на България и на Русия Бойко Борисов и Дмитрий

...
Премиерите на България и на Русия Бойко Борисов и Дмитрий
Коментари Харесай

Борисов се среща с Медведев в понеделник

Премиерите на България и на Русия Бойко Борисов и Дмитрий Медведев се чака да се срещнат в понеделник в Туркменистан в границите на Каспийския стопански конгрес. По предварителна информация двамата би трябвало да обсъдят построяването на българския сектор от газопровода " Турски поток " и реализацията на плана " АЕЦ " Белене ".

Българският министър председател от нощес е в Туркменистан, където през днешния ден ще взе участие и в съвещание на българо-туркменската междуправителствена икономическа комисия. Активизиране на двустранните стопански и бизнес връзки ще се разисква от смесената комисия. В рамките на визитата на Борисов ще бъдат подписани и двустранни съглашения в региона на пощенските и електронните услуги, осведомителните технологии, вложенията, външните работи. Това е четвърто съвещание на смесената комисия, откакто публично дипломатическите връзки сред България и Туркменистан са открити през 1992 година

В понеделник министър председателят ще взе участие и в първия Каспийски стопански конгрес, който ще се организира в националната туристическа зона „ Аваза “ наоколо до град Туркменбаши. Фокус на полемиките в „ Аваза “ са развиването на икономическото съдействие в Каспийския район и основаването на условия за огромни планове. Форумът събира държавни и държавни ръководители на страните от района, представители на интернационалните, стопански, финансови и транспортни организации. Миналата година Русия, Казахстан, Иран, Азербайджан и Туркменистан подписаха договаряната дълго време Конвенция за правния статут на Каспийско море. Една от предпоставките за построяването на огромните транскаспийски газови и петролно-транспортни планове.

По време на полемиките водачите ще обсъдят още ролята на каспийската стопанска система в световен подтекст, капиталовата прелест в петролната и газовата индустрия, в електрическата енергия, превоза, търговията, агроиндустрията, туризма и други сфери от общ интерес за участниците. Датата на провеждането на събитието на високо равнище е алегорично определена – 12 август, когато е Денят на Каспийско море.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР