Премиерите на България и Албания Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов

...
Премиерите на България и Албания Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов
Коментари Харесай

Борисов към Рама: Като председател на Съвета на ЕС, ще подкрепяме усилията на Албания за започване на преговорите за членство в Съюза

Премиерите на България и Албания Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила и Еди Рама организираха работна среща ден преди конференцията, проведена от българското държавно управление и Световната банка в поддръжка на евроатлантическата интеграция и инфраструктурната съгласуваност на страните от Западните Балкани. Борисов и Рама разискаха развиването на двустранните връзки, като подчертаха отличния им темперамент на политическо равнище и съществуващия капацитет за задълбочаване на търговско-икономическите контакти.

Премиерът Бойко Борисов уточни, че като ръководител на Съвета на Европейски Съюз, България ще поддържа напъните на Албания за присъединение към Европейски Съюз. „ Ще продължим да работим в тясно съдействие с Вашето държавно управление, с цел да подпомогнем процеса на промени в разнообразни сфери. Албания може да реализира нужния прогрес, който да сътвори условия за решение за започване на договаряния за присъединение “, означи той.



И двамата се сплотиха към тезата, че районното съдействие има значима роля за укрепването на стабилността и развиването в района. Като приоритет в това отношение беше несъмнено построяването на Коридор №8, който ще свърже Адриатическо с Черно море.
Министър-председателят Борисов още един път благодари на албанския си сътрудник за включването на българското малцинство в Закона за отбрана на националните малцинства в Албания – акт, който дефинира като демонстрация на европейски метод и политическа зрялост.



Албанският министър председател Еди Рама изрече благодарността си за оказаната филантропична помощ от България за потърпевшите от наводненията хора, която страната ни изпрати тази заран за Тирана. „ България реагира с незабавна доставка на най-необходимото за хората при справяне с бедствието, на следващия ден следва и трети полет до Тирана за идната пратка “, сподели Борисов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР