Премиерата на Портретът на Дориан Грей се отлага за 01

...
Премиерата на Портретът на Дориан Грей се отлага за 01
Коментари Харесай

Няма пари! Промениха премиерните дати на спектакъла „Портретът на Дориан Грей“

Премиерата на " Портретът на Дориан Грей " се отсрочва за 01 и 02 февруари 2024 година!  , написа в профила си във Facebook Петко Койчев – шеф на Драматичен спектакъл – Габрово.  Защо ли? Поради една доста елементарна причина! Няма пари! А за какво няма пари? Попитайте Министерство на финансите и Министерство на културата, възмущава се той.

Ето какво още написа: 

Едните нямали предел и чакали едни пари, а другите неизвестно за какво не ги отпускали! Над 50 компании и над 20 артиста  чакат заплащания от 01 ноември 2023 година единствено от габровския спектакъл, само че ние не сме единствените. Повече от половината театри са със спрени заплащания! Списъкът с неодобрени заплащания на габровския спектакъл е 15 страници!!!!!! 15 страници!!!!! В петък по неотложност утвърдиха част от заплащанията, които би трябвало през днешния ден да са минали, само че сътрудници 15 страници!!!!!!!!!!

Утре ще си вземем материалите за декорите и платовете за костюмите и ще закипи труд! Под стрес и бързане и отново няма да се вместим във времето. Искаме да работим, да произвеждаме спектакли, да ги играем, само че някой различен не желае! Как пък все няма пари в тая страна бе!?

Фирмите, всяка от които завършва финансовата година, не се вълнуват от лимитите на Министерство на финансита и Министерство на културата! Те чакат заплащане!

Артистите, които сме наели на хонорар и 2 месеца, дублирам два месеца работят без приход, не ги вълнува, че едните не отпускат предел на другите, все тая им е!

Мен обаче ме вълнува реномето на театъра, тъй като уважаеми министри аз съм назначен от един от вас, с цел да вардя реномето на габровския спектакъл и да го развъртвам като благонадежден сътрудник! Вие два месеца ми пречите да извършвам обвързване, които самите вие сте ми вменили!

Дали е съвпадане, че таман на 1.11.2023 година, когато бе символичният митинг на културните дейци, стопираха и заплащанията към културните институти?

Вулгарно и простошко отношение! Циркаджии и невъзпитани хора в Парламента, злобни дребни душици в Министерски съвет, подготвени да отмъщават, безхаберници в администрацията... закривай!

Съюз на артистите в България / Union of Bulgarian Actors нещо да знаете по въпроса, тъй като членския импорт си го платих?

*Специални поздрави за Министерство на финансите!


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР