Премиерата на Дюн: част втора, един от най-очакваните филми на

...
Премиерата на Дюн: част втора, един от най-очакваните филми на
Коментари Харесай

Стачката в Холивуд отлага премиерата на Дюн-2

Премиерата на " Дюн: част втора ", един от най-очакваните филми на есента, се отсрочва от 1 ноември на 15 март идната година поради стачката в Холивуд, заяви Асошиейтед прес, базирайки се на " Уорнър Брос ". Не е ясно дали звездният състав артисти ще промотира продължениeто на спечелилия през 2021 година премия " Оскар " " Дюн ". Във втората част играят Тимъти Шаламе, Зендая, Ребека Фъргюсън, Хавиер Бардем, Стелан Скарсгард, Флоранс Пю, Леа Сейду. 

" Уорнър Брос " отсрочи и премиерата на " Годзила х Конг: Новата империя " от 14 март на 12 април 2024 г. 

В резултат на почналите на 2 май протестни дейности на сценаристи и артисти в Съединени американски щати беше прекратено производството на голям брой телевизионни излъчвания и огромни кинопроекти. Решението за началото на митингите беше взето след шестседмични договаряния с огромните компании с претенции за нови контракти и повишение на заплащането. 

Фран Дрешър, която е отпред на Гилдията на екранните артисти, назова стачката в Холивуд " повратна точка ", заяви АП. 

Според актрисата не става въпрос единствено за стачка на актьорите, стачка на сценаристите или рецесия в развлекателната промишленост. Дрешър сподели пред Асошиейтед прес, че светът на работещите се изправя против корпоративните водачи. " В един миг вие би трябвало да кажете " Стига към този момент ", разяснява Дрешър, която е звезда от сериала " Бавачката " и понастоящем е отпред на Гилдията на екранните артисти. " Мисля, че това в този момент е диалог за културата на огромния бизнес и какво е отношението към хората в името на облагата. "

Фран Дрешър е на 65 години  и е отпред на Гилдията от 2021 година Тогава на изборите за водач тя съумя да победи артиста Матю Модайн, прочут от сериала " Странни неща ". За доста членове и наблюдаващи обаче денят, в който Дрешър стана същински началник, беше 13 юли. Тогава Дрешър изнесе вдъхновяваща тирада на конференция, анонсирайки неуспеха на договарянията и началото на стачката.

" Срам за вас ", сподели Дрешър, обръщайки се към шефовете на студиата и стрийминг платформите, добавяйки, че бизнесът е застанал на неправилната страна на историята. 

Пред АП Дрешър сподели, че не е имала желание да държи тирада при оповестяването на стачката. " Чувствах, че би трябвало да приказвам от сърце... Радвам се, че съумях да изразя себе си. "  

Дрешър е първият синдикален водач, който афишира стачка от 1980 година до момента. До 1980 година единствено една жена е била отпред на Гилдията. В наши дни те към този момент са седем. От последните петима водачи трима са били дами. 

Гилдията на екранните артисти се сплоти с радиоактьорите през 2012 година Сред нейните президенти е бил и Роналд Рейгън. През последните години малко от ръководителите са разпознаваеми имена. 

Фран Дрешър прави филмовия си дебют през 1977 година в класиката " Треска в събота вечер ", а по-късно стартира поредност от дребни, само че запаметяващи се функции. Дрешър снима шест сезона на " Бавачката " от 1993 година до 1999 година В сериала Дрешър играе ролята на Фран Файн - жена, която стартира работа като бавачка в семейство от висшата класа на Манхатън. Дрешър, сходно на героинята си, е израснала в Куинс и приказва каквото мисли.

Според актрисата бизнесът се е трансформирал доста от времето на сериала. " Радвам се, че направих пробив тогава, а не в този момент. Когато започнах в " Бавачката " по Си Би Ес, малкия екран беше към момента фамилен бизнес. Знаех кои са притежателите и можех да приказвам с тях. Сега всичко е друго. Сега изпълнителните шефове се интересуват от акционерите, а не от хората, които действително основават продукта. "  

Съюзът на продуцентите в киното и малкия екран, представляващ работодателите, стартира нови договаряния с Гилдията на сценаристите, чиито членове стачкуват от близо 4 месеца. Преговорите към момента напредват постепенно. 

Може би е тактичност, желаят да видят дали ще изгубим своята увереност и дали ще могат да обезпечат по-добра договорка за себе си, сподели Дрешър във връзка държанието на студиата. 

" Това е повратна точка. Не мисля, че някой в Съюза на продуцентите в киното и малкия екран го схваща. Тези договаряния не наподобяват на други в предишното. Ако нещата не се трансформират коренно, те ще бъдат доста наранени от нашата стачка ", сподели още Дрешър. 

Предишната стачка на сценаристите в Съединени американски щати беше през 2007 година Тя продължи 100 дни и нанесе вреди в размер на 3 млрд щатски $, написа Българска телеграфна агенция.  
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР